CUM EŞTI MANIPULAT – Vă aduceţi aminte cum au scos benzina cu plumb de la vânzare?

Se împlinesc 20 ani de când benzina cu plumb a fost scoasă de la vânzare în România. Motivele au fost legate de poluare. Ni s-a spus că cercetătorii au găsit o legătură între tetraetil de plumb din benzină şi morţile infantile şi multe alte nenorociri pe care le-ar aduce folosirea acestui tip de combustibil.

Acum, după 20 ani, statistica vorbeşte. Nu s-au redus, ci din contra, au crescut toate cazurile de afecţiuni pe care ziceau ei că le vor reduce iar nivelul de poluare nu s-a modificat.

În schimb s-a modificat ceva. Au crescut foarte mult vânzările de piese de schimb pentru motoare şi dacă acum 20 de ani auzeaţi rar pe cineva care să aibă probleme cu motorul maşinii, acum auziţii mult mai des de astfel de defecţiuni.

Nu vrem să vă încărcăm acum cu tot felul de informaţii legate de elementul chimic tetraetil de plumb ce a fost scos din benzină şi cum proteja el motorul. Este suficient să vă uitaţi singuri la statistici. Au trecut 20 de ani şi nu a scăzut numărul de cazuri la nici o afecţiune pe care o asociau specialiştii cu folosirea acestui tip de combustibil, ci din contra, numărul lor a crescut. Ce s-a modificat vizibil cu ochiul liber, în sensul că a crescut foarte mult, a fost doar producţia şi comercializarea de piese de schimb pentru motoare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate