Cum încearcă Maternitatea spitalului să convingă viitoarele mămici să nască la Piatra-Neamț: Ziua Porților Deschise (VIDEO)

În cadrul unei emisiuni-interviu, vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic, care are în atribuții coordonarea spitalului județean de la Piatra-Neamț, a dat ca exemplu pozitiv secția de Maternitate.

Dincolo de neajunsurile unității medicale, Maternitatea de la Piatra-Neamț are condiții bune și personal medical suficient pentru a acoperi nevoile gravidelor care urmează să nască.

Din păcate, perioada pandemiei, când spitalul a fost suport-covid, a îndemnat multe gravide să nască în alte spitale din Neamț sau chiar din alte județe. Acest lucru se resimte și astăzi, însă șeful de secție Obstetrică-Ginecologie, dr. Tudor Sălăvăstru, alături de personalul din spital, face eforturi pentru a readuce viitoarele mămici la Piatra-Neamț și a restabili încrederea în actul medical.

Despre această soluție a vorbit vicepreședintele Dragoș Chitic care, de câteva luni de când a început monitorizarea unității sanitare, a observat și schimbări în bine, cel puțin la Maternitate.

Maternitatea este unul dintre exemplele pozitive pe care le dau despre acest spital. Arată foarte bine. Am discutat cu șeful secției, care este un medic apreciat în cadrul comunității. Perioada pandemiei a alungat pacienții. Acum s-a terminat și este în creștere numărul de nașteri la Piatra-Neamț.

Domnul doctor șef al secției a pus în aplicare un plan pentru a crește numărul de pacienți. Sunt invitate mămicile care urmează să nască la Ziua Porților Deschise la secția de Obstetrică-Ginecologie din cadrul spitalului pentru a vedea condițiile în care urmează să nască.

Să știți că dă rezultate. Dumnealui a implementat această procedură și mi-a spus că o făcea până acum o dată pe lună și va trebui să facă de două ori pe lună pentru că există multe solicitări de la viitoare mămici.

Vom aduce înapoi oamenii la spitalul din Piatra-Neamț.”, a declarat vicepreședintele CJ Neamț, Dragoș Chitic.

În acest sens, vă prezentăm mai jos câteva imagini video din Maternitatea de la Piatra-Neamț:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate