Cum justifică primăria „marea defrișare”. Sute de pomi fructiferi din Piatra-Neamț vor fi tăiați (VIDEO)

Astăzi am arătat imagini video cu pomi fructiferi din Piatra-Neamț marcați pentru tăiere sau tăiați complet. Primăria Piatra-Neamț care ne vorbea de orașul verde și ecologie taie acum toți pomii fructiferi din oraș. Vorbim de sute de copaci plantați și îngrijiți zeci de ani de pietreni. Iată dezastrul făcut doar o singură stradă… pe variantă… iar acesta este de doar începutul!

Primăria Piatra-Neamț a venit cu un punct de vedere în acest sens printr-un comunicat de presă pe care îl redăm mai jos:

În cadrul proiectelor de modernizare a coridoarelor de mobilitate este prevăzută și amenajarea spațiilor verzi. Acest lucru implică, pe lângă amenajarea gazonului, și plantarea de arbori potriviți condițiilor climatice din orașul nostru, care să fie adaptați mediului de aici.

Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt tăiați mai mulți pomi fructiferi din oraș. Bineînțeles, lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că în locul lor vom planta arbori ornamentali, potriviți pentru orașul nostru. Astfel, vom avea specii precum teiul argintiu, frasin, chiparos albastru, zadă, pin, mesteacăn argintiu, chiparos, ienupăr sau arțar japonez. Pomii fructiferi nu sunt specii potrivite pentru spațiile verzi din oraș și din cauza fructelor, care pătează trotuarele în perioada apariției lor, creând disconfort trecătorilor. Vor fi tăiați 225 de pomi fructiferi, dar în locul lor vor fi plantați 1978 de arbori ornamentali.

Ne dorim un oraș verde și prin acțiunile noastre ne preocupăm constant de îndeplinirea acestui obiectiv. Așadar, copacii nu sunt tăiați și atât! În locul lor vom planta arbori adaptați climatului local, potriviți pentru oraș, de care ne vom bucura pentru mult timp de acum încolo.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate