Cum ne încălțăm cu fesul investițiilor la Piatra-Neamț: O școală nouă zace goală, cu lacăt pe ea. În alta cade tavanul peste copii (VIDEO)

În timp de administrația locală se laudă cu investiții record în educație (click aici), într-una dintre cele mai mari școli din Piatra-Neamț elevii învață în schimburi, deoarece tavanul stă să cadă în capul oamenilor. Deși problema este una destul de veche, situația de la Școala nr. 2 din Mărăței nu s-a remediat. În plus, nu există nici sală de sport în care elevii și profesorii să își poată desfășura corespunzător activitatea. Când e frig, elevii fac sport în clase, printre bănci, iar când vremea permite, ei își fac antrenamentele direct pe asfaltul din curtea școlii.

Toate acestea în timp ce o școală nou-nouță, situată în cartierul Speranța, zace încuiată, după o mulțime de bani băgați în ea în decursul a foarte mulți ani. De ce nu se trâmbițează această investiție importantă pentru oraș, o școală nou-nouță, și de ce nu este redată circuitului educațional din Piatra-Neamț nu se știe foarte clar și nici administrația locală nu se obosește să dea vreo explicație.

Investiții în unitățile de învățământ din Piatra-Neamț au avut loc în ultimii ani, însă s-au desfășurat haotic și nu s-a ținut cont de priorități. S-au renovat spații care arătau acceptabil și unde lucrările puteau fi amânate chiar și cu riscul unor penalități din cauza veșnicei teme a fondurilor europene care vin peste noi cu tot felul de obligații, iar școlile care aveau nevoie urgentă de reabilitări au fost ignorate. În plus, o școală nouă se degradează văzând cu ochii pentru că este goală, nefolosită și pare construită doar pentru decor, nu pentru copiii din oraș.

Într-un comunicat de presă transmis zilele trecute de primărie se menționează faptul că „La Școala Gimnazială nr. 2 au fost alocate în bugetul pe anul acesta sumele necesare pentru reabilitarea corpului de clădire secundar, în care s-a prăbușit tavanul, dar și bani pentru proiectarea unei săli de sport.

Să sperăm că anul acesta se va remedia problema la Școala nr. 2 și că nu e doar o temă aruncată electoral. Așteptăm cu interes, totuși, să aflăm de ce o școală nouă stă goală, în plină criză de lipsă de spații pentru învățat în Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate