Cum să salvăm pădurea tropicală: Sfaturi practice

Potrivit studiilor, pădurea tropicală se confruntă în prezent cu numeroase provocări și pericole care îi pot amenința în mod semnificativ integritatea. Începând de astăzi, aproape o treime din pădurea tropicală a dispărut. Aproape la fel de mult este degradată. Și doar treimea rămasă este încă intactă.

Salvarea și protejarea pădurii tropicale originale este unul dintre cele mai preocupante și îngrijorătoare subiecte ale umanității. Motivele pentru care acest subiect a apărut în discuții și îngrijorări severe, sunt infinite. În afară de toate animalele și speciile care sunt afectate din cauza defrișărilor, impactul pădurii tropicale asupra altor aspecte este și el enorm.

De exemplu, pădurile tropicale sunt sursa principală de oxigen, vitală pentru supraviețuirea tuturor ființelor vii. În plus, ele mențin ciclul apei pe glob și ajută la crearea norilor. 

De aceea, a ajuta la protejarea teritoriilor rămase din pădurile tropicale ar trebui să fie pe lista de lucruri de făcut a fiecărei persoane. Și mai ales atunci când o poți face fără eforturi serioase. De exemplu, doar stând pe canapea și jucându-te pe play-fortune.ro, poți diminua consumul de transport. Diminuând presiunea traficului, veți reduce numărul de amprente de carbon și, prin aceasta, veți sprijini pădurile tropicale. Simplu, nu-i așa?

Așadar, consultă articolul și află cele mai practice modalități care pot ajuta cumva la protejarea pădurilor tropicale.

#1 Folosiți mai puțină carne de vită

Mulți experți și oameni de știință afirmă că carnea de vită este produsul inamic numărul unu care duce la defrișări. Așadar, reducerea cantității de carne de vită pe care o folosești în mesele tale poate fi de mare ajutor în lupta împotriva defrișărilor.

În plus, consumul de mai puțină carne de vită ajută la reducerea metanului, la poluarea apei și la eficiența energetică. Cu toate acestea, dacă nu vă puteți imagina viața fără să mâncați carne de vită, asigurați-vă că cumpărați opțiuni crescute local și hrănite cu iarbă. 

#2 Reduceți amprenta de carbon

Amprentele de carbon, poluarea aerului, emisiile de gaze și alte probleme similare legate de schimbările climatice se află pe lista dușmanilor pădurilor tropicale. Și, deși principala responsabilitate pentru amprenta de carbon revine marilor corporații, fiecare persoană din societate contribuie și ea la aceasta.

Astfel, dacă oamenii pot cauza poluare, pot contribui și la reducerea acesteia. Cum? Există mai multe moduri în care o persoană își poate reduce amprenta de carbon. Printre acestea se numără consumul mai redus de energie, conducerea mai puțin, reciclarea, alegerea energiei regenerabile în locul celei tradiționale etc. 

#3 Susțineți agricultura durabilă

După cum s-a menționat deja mai sus, puteți ajuta foarte mult la conservarea pădurilor tropicale prin achiziționarea de produse de la furnizori locali. Deși este un factor esențial, nu este singurul. Puteți, de asemenea, să militați pentru restricții privind importurile de carne de vită necertificată și pentru stimulente pentru agricultura durabilă. 

O altă modalitate este să sprijiniți permacultura, o alternativă excelentă pentru ca fermierii să se bazeze pe un ecosistem care se auto-susține și pe resurse regenerabile.

#4 Verificați eticheta cu ingrediente

Uleiul de palmier și soia sunt următoarele amenințări principale după carnea de vită care pot provoca daune ireversibile pădurii tropicale intacte. Așadar, cum poți evita să le folosești? Foarte simplu. Atunci când alegi o platformă de cazinou online, te asiguri întotdeauna că are sisteme de bonusuri precum play-fortune.ro/bonus-fara-depunere, nu-i așa? 

Același lucru este valabil și aici. Atunci când alegi produse de pe piață, verifică întotdeauna eticheta cu ingrediente înainte de a le cumpăra. Iar când vedeți aceste două componente în listă, abțineți-vă de la cumpărare. 

#5 Alăturați-vă sau susțineți organizațiile de protejare a pădurilor tropicale

Pentru a proteja și a conserva pădurile tropicale, mulți oameni cu aceeași minte au creat diverse organizații și grupuri. Scopul lor principal este de a gândi modalități practice care pot servi ca măsuri preventive împotriva defrișărilor. Organizațiile de prezervare a pădurilor tropicale au, de asemenea, misiunea de a avertiza oamenii cu privire la toate pericolele cu care se confruntă astăzi diversitatea și pădurile tropicale.

Astfel, dacă nu puteți ajuta la protejarea pădurilor tropicale în viața de zi cu zi, dar aveți dorința de a face ceva, puteți sprijini aceste organizații. Poate fi sub formă de donații sau povestind despre activitatea lor la cât mai multe persoane. 

În concluzie

Schimbările climatice sunt o problemă uriașă la care oamenii din această generație au fost deja martori. De la poluarea aparent inofensivă a aerului și amprenta de carbon la încălzirea globală și defrișări este doar o chestiune de câțiva pași. Fiecare sticlă de plastic folosită, fiecare mașină în plus și orice altă activitate umană simplă se poate adăuga la grămada de riscuri existente. Și dacă nu suntem suficient de precauți, acest morman se va prăbuși dacă nu astăzi, atunci mâine. 

Așadar, a fi conștient de natură este lucrul minim pe care îl poate face oricine trăiește în lume. Mai mult, o simplă schimbare în stilul de viață cotidian poate contribui la salvarea stării originale a pădurilor tropicale și a diversității în general.

Prin urmare, în timp ce vă plimbați, mâncați, mergeți la serviciu, vă odihniți sau călătoriți, asigurați-vă că faceți tot posibilul pentru a minimiza efectele nocive care pot fi fatale pentru Mama Pământ.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate