Cum se circulă, în viața reală, pe banda dedicată pentru autobuze la Piatra-Neamț (FOTO/VIDEO)

După cum deja știu toți șoferii care circulă prin Piatra-Neamț, în zona culoarelor de mobilitate prima bandă este dedicată mijloacelor de transport în comun. Din cauza faptului că banda este destul de îngustă și, uneori, mai parchează câte o mașină pe acea bandă, șoferii de autobuze trebuie să recurgă la tot felul de metode pentru a se adapta traficului și a nu deranja pasagerii cu trecerea bruscă, în situații neprevăzute, peste vestitele separatoare (cunoscute prin târg drept „carabelici”).

În aceste imagini puteți observa că autobuzul circulă pe ambele benzi, cu separatoarele între roți. O alegere, spunem noi, mai inspirată decât aceea de a merge lipit de bordură. Așa se circulă în viața reală, de nevoie, nu de voie, pentru că devine din ce în ce mai clar că aceste proiecte nu au vreo legătură cu analizele din teren, ci cu analizele din birourile situate în alte orașe ale țării.

Această situație și multe altele ar trebui să stea la baza unui dosar consistent depus la cei care iau decizii pe proiectele europene pentru a accepta o derogare în cazul acestor separatoare care mai mult încurcă și afectează siguranța în trafic, decât ajută. În opinia noastră, de nespecialiști, bineînțeles.

FOTO/VIDEO: cititor

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate