Cum se circulă pe drumurile naționale din Moldova la început de an

La această oră nu sunt sesizate evenimente rutiere sau condiții meteorologice care să impună restricții de circulație pe drumurile naționale din administrarea DRDP Iași. Traficul se desfășoară pe un carosabil umed în județele Suceava, Botoșani și Vaslui, iar pe celelalte drumuri pe carosabil uscat cu porțiuni umede.
Pe unele sectoare de drum național din interiorul localităților a fost adus de pe străzile laterale de către roțile vehiculelor praf și pământ, care, în contact cu umezeala de pe carosabil, s-a transformat în mâzgă.
Deoarece temperaturile sunt pozitive (între 3 – 8 grade Celsius), în conformitate cu prevederile Normativului CNAIR nr. 525/2013, nu se mai administrează material antiderapant (sare).
În urma uneia dintre reviziile din această dimineață s-a constatat că pe drumul național DN 2H, în interiorul orașului Milișăuți, județul Suceava, a apărut mâzga din cauza murdăriei adusă de pe drumurile laterale, ceea ce a determinat apariția fenomenului de alunecare.
În aceste condiții, recomandăm șoferilor să folosească viteza adecvată, mărind distanța de siguranță dintre vehicule, să nu efectueze manevre riscante și să circule pe tot traseul cu atenție sporită.

Informare transmisă de către DRDP Iași

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate