Cum te faci fleașcă în smart city Piatra-Neamț

Canalizările pluviale depășite ca durată de viață și subdimensionate conduc la stropirea pietonilor de către mașinile ce trec pe străzi. În ciuda acestei probleme evidente și a nemulțumirilor cetățenilor, primăria pare să ignore prioritățile reale ale locuitorilor, concentrându-se pe investiții neesențiale.

Pe străzile din Piatra Neamț, fenomenul de stropire a pietonilor în timpul și după ploaie a devenit o problemă recurentă și frustrantă. Această situație se datorează canalizărilor pluviale depășite ca durată de viață și subdimensionate, care nu reușesc să gestioneze eficient scurgerea apei în timpul precipitațiilor. Astfel, mașinile care trec pe străzi devin practic „distribuitoare” de stropi de apă, afectând pietonii nevinovați care se află în apropiere.

Nemulțumirea cetățenilor cu privire la această problemă este justificată și a fost adusă în atenția primăriei de mai multe ori. Cu toate acestea, se pare că autoritățile locale nu acordă o importanță deosebită rezolvării acestei situații neplăcute și periculoase pentru pietoni. În loc să se concentreze pe îmbunătățirea infrastructurii și soluționarea problemelor reale din oraș, primăria alocă resurse și investește în proiecte care nu figurează pe lista priorităților oamenilor din Piatra-Neamț.

Cetățenii așteaptă cu nerăbdare ca autoritățile locale să ia măsuri urgente și să rezolve problema canalizărilor pluviale învechite, astfel încât să nu mai fie stropiți în mod constant de mașinile care trec pe stradă.

Înțelegerea nevoilor reale ale comunității ar trebui să fie obiective esențiale pentru primărie, astfel încât să se asigure un trai mai bun și mai sigur pentru locuitorii orașului doar că se pare că lucrurile nu stau chiar așa.

Sperăm să vină și timpul în care să se facă investiții ce să reflecte cu adevărat prioritățile și nevoile comunității.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate