Cum va fi vremea de Anul Nou: estimările meteorologilor până la data de 8 ianuarie

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 26 DECEMBRIE 2022 – 08 IANUARIE 2023

MOLDOVA
După răcirea din primele zile ale intervalului, când valorile termice diurne vor ajunge la 5 grade și cele nocturne la -3 grade, vremea se va încălzi din nou. Astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 10…12 grade, iar cele minime la 3 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 4 grade și ale minimelor de -2…-1 grad.
Probabilitatea de precipitații slabe va fi relativ ridicată în jurul datei de 28 decembrie și după data de 4 ianuarie.

LA MUNTE

La începutul intervalului vremea se va răci, valorile termice diurne vor ajunge la medii de 0 grade, iar cele nocturne spre -7 grade. Apoi, vremea se va încălzi din nou și astfel, la finalul primei săptămâni, în medie, valorile maxime vor ajunge la 6 grade, iar cele minime la 0…1 grad.
În a doua săptămână, temperatura aerului va avea tendința de scădere spre medii regionale ale maximelor de 0 grade și ale minimelor de -6…-5 grade.
Probabilitatea de precipitații slabe se va menține pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai ridicată la început, în jurul datei de 31 decembrie și după 4 ianuarie.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate