Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni – Prognoza meteo

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 01 – 14 AUGUST 2022

MOLDOVA
În primele zile, valorile termice se vor situa în jurul celor climatologic specifice perioadei (cu o medie a maximelor de 26…29 grade, iar a minimelor de 13…17 grade), iar între 4 şi 7 august vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, cu 30…34 de grade în orele după-amiezilor. Deşi ulterior sunt estimate valori termice în uşoară scădere, acestea vor fi în general apropiate de cele normale – mediat regional cele diurne vor fi de 27…29 de grade, iar cele nocturne de 13…18 grade.
În prima parte a perioadei de referinţă doar pe spaţii mici vor fi ploi slabe, însă din 7-8 august va creşte probabilitatea pentru averse locale, dar şi pentru celelalte manifestări de instabilitate atmosferică.

LA MUNTE

Valorile termice vor fi în creştere treptată pe parcursul primei săptămâni, de la medii ale maximelor de 14…22 de grade spre 18…28 de grade şi ale minimelor de la 6…12 grade la început până la 9…16 grade în jurul datei de 7 august. Ulterior se estimează o răcorire a vremii, dar cu temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei.
La începutul intervalului de referinţă, vor fi posibile izolat ploi slabe, însă din data de 7 august probabilitatea pentru averse va fi ridicată.

Sursa: meteoromania (ANM)

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate