Cum va fi vremea până la data de 5 noiembrie – Prognoza meteo

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 23 OCTOMBRIE – 05 NOIEMBRIE 2023

MOLDOVA
În ultima decadă a lunii octombrie, chiar dacă vor mai fi variații termice de la o zi la alta, vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 20…22 de grade și minime în jurul a 10 grade. Începând cu primele zile din noiembrie, tendința temperaturii va fi de scădere treptată, astfel că maximele estimate vor fi de 14 grade, iar minime de 6…7 grade.
După 25 octombrie vor fi intervale în care va ploua, probabilitatea fiind mai ridicată între 26 și 28 octombrie și după 2 noiembrie.

LA MUNTE
La începutul perioadei, vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice cuprinsă între 13 și 16 grade. În intervalul 26 – 31 octombrie, media acestora va fi de 10…12 grade, iar apoi va scădea la valori de 8…10 grade la începutul lunii noiembrie. În ceea ce privește media temperaturilor minime, aceasta se va menține pozitivă în ambele săptămâni, cu valoarea cea mai mare în data de 25 octombrie, când vor fi 9 grade. Cele mai mici minime termice sunt estimate în ultima parte a intervalului, când valorile vor fi 2…3 grade.
Începând cu data de 25 octombrie, temporar se vor semnala precipitații, cantități mai însemnate de apă fiind în perioada 26 – 30 octombrie și, din nou, după 2 noiembrie.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate