Cum va fi vremea până la finalul lunii – Estimările meteorologilor

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 17 – 30 OCTOMBRIE 2022

MOLDOVA
Vremea va deveni caldă pentru această dată la începutul săptămânii, cu o medie a valorilor diurne, ce va crește de la 18 grade în prima zi, până spre 21…22 de grade în 18 octombrie, iar minimele de asemenea în creștere treptată vor atinge 4…7 grade. Răcirea vremii va fi accentuată în zilele de 20 și 21 octombrie, când vor fi temperaturi maxime în jurul valorii de 10 grade și minime de numai 0…2 grade. Începând din 23 octombrie și până spre finalul lunii sunt estimate temperaturi peste normele climatologice, respectiv o medie regională a maximelor de 17…19 grade și de 6…8 grade pentru minime.
Se vor semnala ploi slabe în 19 și 20 octombrie, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi în general deficitar. Totuși, în a doua săptămână vor fi intervale în care vor fi posibile precipitații.

LA MUNTE

În primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime la nivelul zonei va fi de 12…14 grade, iar a celor minime va fi de 3…5 grade. Vremea se va răci accentuat în 20 și 21 octombrie, când se vor atinge maxime în jurul valorii de 4 grade și minime negative în aproapte toată zona montană, la o medie a valorilor de -4 grade. Pentru a doua săptămână de anticipație sunt prognozate maxime în general peste 10 grade și minime, în medie de 3…4 grade.
Local și temporar vor fi precipitații slabe în zilele de 19 și 20 octombrie, când în zona înaltă ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Probabilitatea pentru precipitații va fi destul de ridicată și după 23 octombrie.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate