Cum va fi vremea până la finalul lunii (METEO)

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 18-31 MARTIE 2024

MOLDOVA
În perioada 18 – 21 martie valorile termice diurne se vor situa ușor sub normalul climatologic, astfel încât la nivelul regiunii vor fi valori în general de 5…8 grade. Ulterior, până 24 martie, se va încălzi treptat până la medii de 16…18 grade. Pe 27 și 28 martie este estimată o nouă scădere a temperaturii până la valori termice de 13…14 grade, ce va fi urmată de o încălzire ușoară spre finalul lunii. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 0 grade în perioada 18 – 22 martie, vor crește la 4…5 grade în zilele de 24, 25 și 26 martie, iar până la finalul intervalului, caracteristice vor fi valorile de 2…3 grade.

Local se vor semnala precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în intervalul 25 – 29 martie.

LA MUNTE
Primele zile din interval vor aduce o vreme relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întrega zonă ce va oscila între -2 și 2 grade și minime în general de -6…-4 grade. Între 22 și 26 martie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni preponderent pozitive. Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade și minime de -2…0 grade.
Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile și în intervalul 25 – 29 martie.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate