Cum va fi vremea până pe 10 martie/Prognoza Meteo

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 26 FEBRUARIE – 10 MARTIE 2024

MOLDOVA
Pe parcursul întregului interval valorile termice se vor menține peste normalul climatologic al perioadei. În perioada 26 februarie – 3 martie, media zilnică a temperaturilor maxime va fi de 13…14 grade, apoi sunt prognozate valori în general de 9…10 grade.
Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative de la o zi la alta, media acestora, urmând a fi cuprinsă între 0 și 3 grade.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar. Probabilitate de apariție a precipitațiilor va fi în creștere după data de 6 martie.

LA MUNTE
Media zilnică a temperaturilor maxime până la finalul lunii februarie se va menține la 8 grade. Primăvara calendaristică va debuta cu valori termice diurne ușor mai scăzute, respectiv o medie pentru întreaga zonă de 6 grade, iar după data de 5 martie va scădea treptat până la valori în jurul a 2 grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, aceastea
urmând a avea o medie de 0…2 grade în prima săptămână și cu o tendință de scădere treptată
până spre -4 grade în a doua săptămână.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată după data de 5 martie. Până atunci precipitațiile vor fi slabe și se vor semnala pe arii restrânse.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate