Cum va fi vremea până pe 3 martie/Prognoza METEO

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR ÎN INTERVALUL 19 FEBRUARIE – 3 MARTIE 2024

MOLDOVA
În prima săptămână vremea va fi în încălzire, de la o medie a temperaturilor maxime de 6 grade și a minimelor de -2 gade în prima zi, până în jurul a 17 grade maximele și 5…7 grade minimele în ultimele. În cea de a doua săptămână se va răcori, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze, în medie, spre finalul intervalului de prognoză, între 10 și 13 grade maximele și între 1 și 4 grade minimele.
Până în data de 25 februarie, pe arii restrânse și trecător va ploua slab, apoi frecvența și aria pe care vor apărea ploile va crește.

LA MUNTE
În primele trei zile, media temperaturilor maxime pentru întreaga zonă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar a minimelor va fi de -7…-4 grade. În următoarele două zile valorile termice vor crește cu aproximativ 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, nu vor mai avea variații semnificative. În zilele care vor urma se va răci, media maximelor va tinde spre 1…2 grade, iar a minimelor spre -5…-4 grade.

Temporar vor fi precipitații în fiecare zi, local și în general slabe în prima săptămână, apoi pe arii mai extinse și posibil moderate cantitativ.

Sursa: ANM

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate