Cum vă minte PNL Neamț! Adevărul despre cum s-au împărțit banii pentru primăriile din Neamț

La ultima ședință a consiliului județean s-au alocat primăriilor din Neamț sume de bani din cota de 6% din impozitul pe venit. În total au fost alocați 28.550.000 lei pentru 83 localități. Prin LEGE, aceste sume de bani nu se împart egal sau în funcție de numărul de locuitori, ci în funcție de ce proiecte de dezvoltare sau infrastructură există în derulare în respectivele localități. Astfel, unele localități care aveau proiecte în derulare și aveau nevoie de bani au primit mai mult, altele mai puțin.

Ca la fiecare alocare de sume de la consiliul județean, indiferent ce partid este la conducerea județului, partidele din opoziție se plâng că au fost discriminate pe criterii politice și de aici iese o întreagă bălăcăreală. Ca de obicei, campioni la bălăcăreală sunt cei de la PNL, dar nu bălăcăreala politică e problema, ci efectele distructive ale acestor scandaluri, iar la acest capitol PNL Neamț ar trebui să tacă pentru că a făcut deja prea mult rău județului Neamț.

Este ofensator cum au curajul liberalii să facă scandal după ce, în 2020, din cauza PNL nicio primărie din Neamț nu a mai primit niciun leu. Pe atunci, liberalii aveau prefect în persoana actualului președinte al PNL Neamț, George Lazăr, și, prin intermediul acestuia, au dat în judecată consiliul județean sub acuzația că a împărțit banii pe criterii politice și au blocat toate sumele alocate tuturor primăriilor pe perioada judecării. Chiar dacă s-a dovedit până la final în instanță ( dosar 1796/103/2020 ) că liberalii nu au avut dreptate și au blocat banii degeaba, sumele alocate au stat blocate până la finele anului când ar fi fost data maximă la care trebuiau cheltuite și astfel Județul Neamț a pierdut toți banii, 25.200.000 lei, alocați tuturor primăriilor din Neamț.

Acum, după ce actualul PNL Neamț a nenorocit financiar toate primăriile obținând recordul de a tăia la ZERO toți banii de la toate primăriile din Neamț, vedem din nou o campanie politică prin care acuză conducerea consiliul județean că a împărțit iar banii pe criterii politice. Adică o iau de la capăt cu același demers despre care instanța de judecată le-a spus deja că este unul fals. Situația ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns. După ce din cauza unui scandal pornit de PNL nicio primărie din Neamț nu a mai primit nici un leu, acum același PNL începe același scandal și minte, spunând iar că au fost împărțiți banii greșit deși justiția a stabilit deja că acuzațiile lor sunt pe această temă sunt nefondate.

În concluzie:

  • Acuzațiile PNL despre cum se împart banii de la consiliul județean sunt neîntemeiate și asta nu o spunem noi, ci a decis-o o instanță de judecată, definitiv și irevocabil
  • Din cauza blocajului creat de astfel de acuzații nefondate ale PNL Neamț, județul a pierdut deja în 2020 toate alocările de sume pentru toate primăriile, în cuantum total de 25.266.000 lei
  • Cea mai mare sumă de bani pierdută vreodată de primăriile din Neamț de când este atestat documentar acest județ s-a datorat exclusiv acțiunii PNL Neamț.

Atacurile politice din partea PNL Neamț la adresa modului în care împarte consiliul județean banii par a fi modul disperat în care PNL Neamț încearcă să acopere cu scandal faptul că nu are nicio realizare cu care să se poată prezenta în fața propriului electorat.
Nu poți, ca partid, după ce acuzi și pierzi în instanță, iar după ce niște judecători îți spun că nu ai dreptate, să ieși din nou cu aceleași acuzații, riscând să faci din nou rău tuturor primăriilor din județ. Aceasta este o ofensă adusă inteligenței oricărui nemțean care știe că acuzațiile tale au fost deja judecate și s-a dovedit că nu ai dreptate.

Politica această făcută de PNL Neamț prin care se blochează nejustificat investiții în județ și se pierd sume colosale de bani este de natură să facă rău tuturor.

Să ne amintim de cum au blocat cei de la PNL Neamț drumul Bicaz – Poiana Largului pentru că spuneau că se fac ilegalități. S-au cercetat toate acuzațiile, s-au dovedit a fi false, dar reabilitarea drumului s-a blocat și de atunci suferă zeci de mii de oameni. Acum, după ce au fost dați la o parte de la butoane liberalii s-au reluat lucrările.

Am amintit mai sus despre cum au blocat cei de la PNL Neamț toți banii pentru toate primăriile din Neamț, dând în judecată degeaba modul în care s-au alocat acești bani de CJ Neamț. La final s-a dovedit că nu aveau dreptate, dar s-a dovedit prea târziu pentru că trecuse anul și toate sumele alocate nu s-au mai putut cheltui.

Și lista cu ce a blocat PNL la Neamț poate continua cu construcția noului spital, alocarea banilor pentru nou născuți și așa mai departe.

Atragem atenția că modul acesta de a face politică al PNL Neamț, pe principiul ”nu fac eu, dar nu las nici pe altul să facă” este unul distructiv și de natură să aducă și aduce pagube materiale și financiare județului Neamț.

Iată sumele de bani pierdute de primăriile din Neamț din cauza acuzațiilor nefondate care au blocat alocările de sume de la consiliul județean către primării.

Iată câteva pasaje din motivarea instanței de judecată care a zis că președintele PNL Neamț nu are dreptate în toate acuzațiile sale că de la consiliul județean banii s-ar împărți pe criterii ilegale.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate