Cupa Iacomi 2023 – Pe cărări de legendă

  • Clubul Eco-turistic „Dr. Gh. Iacomi” sărbătorește 30 de ani de activitate

În perioada 7-9 iulie 2023, iubitorii de natură și aventură se vor reuni într-un loc special, în ținutul legendelor, lângă stâncile nerăbdătoare să-și dezvăluie povestea. La poalele Olimpului Moldovei, se va desfășura o nouă ediție a Cupei Iacomi, un eveniment care marchează cei 30 de ani de activitate ai Clubului Eco-turistic. Această întâlnire are scopul de a celebra moștenirea înaintașilor noștri, membrii celebrei Generații de Aur a Muntelui Ceahlău, dar și de a explora minunatele trasee montane și de a cânta împreună refrenele îndrăgite ale acestor locuri.

Clubul Eco-turistic „Dr. Gh. Iacomi”, cu o istorie bogată de trei decenii, a devenit un reper în promovarea ecoturismului și a valorilor legate de protecția mediului înconjurător. Această aniversare este o ocazie specială pentru a aduce un omagiu celor care au contribuit la formarea Generației de Aur a Muntelui Ceahlău, oameni care au dedicat timp și energie pentru a păstra frumusețea și autenticitatea acestor locuri.

Evenimentul Cupei Iacomi nu se rezumă doar la competiții sportive, ci reprezintă o experiență completă, în care natura și cultura locală se întrepătrund armonios. Participanții vor avea ocazia să parcurgă trasee montane fascinante, fiecare piatră și stâncă având o poveste unică și misterioasă, așteptând să fie descoperită. Această explorare va oferi o perspectivă captivantă asupra istoriei și a legăturii strânse dintre om și natură.

Un alt moment important al evenimentului vor fi serile de cântec și chitară, în care participanții vor putea interpreta împreună melodiile tradiționale ale muntelui. Atmosfera caldă și prietenoasă va încuraja interacțiunea și schimbul de experiențe între toți cei prezenți.

Cupa Iacomi este un eveniment ce aduce împreună pasionați de ecoturism, iubitori ai naturii și aventurii, pentru a celebra și a onora aceste locuri încărcate de istorie și frumusețe. Este o oportunitate unică de a explora trasee montane captivante, de a cunoaște oameni cu aceleași pasiuni și de a experimenta autenticitatea și vibrația acestor peisaje remarcabile.

Pentru detalii suplimentare consultați pagina CET Dr. Gh. Iacomi.

Program
Vineri, 7 iulie 2023:
➡ Ora 14 – Primirea participanților;
➡ Ora18.00 – Ședința tehnică;
➡ Ora 20.00 – Proba de folk individual (nu se punctează la clasamentul general).
Sâmbătă, 8 iulie 2023:
➡ Ora 8.00 – Plecarea pe cărările de legendă pe traseul de regularitate Cabana Izvorul Muntelui ➡ Stânca Dochiei ➡ Jgheabul cu Hotar ➡ Cabana Dochia (3-4 ore);
➡ Ora 12.00 Probele teoretice – Cabana Dochia. Oprirea cronometrului. Pauză activă. Drumeție la alegere spre Vârful Toaca sau la mănăstirea Ceahlău în afara concursului;
➡ Ora 13.00 – Proba de alpinism – Piatra Miresei;
➡ Ora 14.15 Întoarcere pe alte cărări de legendă, Cabana Dochia ➡ Clăile lui Miron ➡ Poiana Maicilor ➡ Cabana Izvorul Muntelui (3-4 ore);
➡ Ora 18.00 Proba de Orientare – Cabana Izvorul Muntelui;
➡ Ora 20.00 – Programul cultural.
Duminică, 9 iulie 2023:
➡ Ora 10.00 – Premierea participanților.
➡ Ora 11.00 Îmbrățișări de drum bun, planuri de revedere.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate