Cursuri de conducere defensivă la Poliția Neamț

La Poliția Neamț se întâmplă un lucru care ar fi trebuit să se întâmple mai de mult: polițiștii fac cursuri de conducere defensivă. Mai pe înțelesul tuturor, învață să manevreze mașinile în regim ridicat de viteză și stres pentru a fi pregătiți să facă față unei intervenții cu mașina în aglomerație sau în situații dificile. În cadrul acestor cursuri la finalul cărora se dă și o testare practică, polițiștii învață să controleze mașina atunci când sunt nevoiți să tragă brusc de volan la viteză, învață să frâneze eficient, să se deplaseze prin spații înguste, etc.

La sfârșitul săptămânii am fost invitați și noi (cei din presă) să participăm la câteva părți din acest curs pentru a vedea ce fac polițiștii și ce abilități își dezvoltă – mulțumim Poliției Neamț pe această cale.

Așadar în cunoștință de cauză putem să vă spunem că aceste cursuri nu sunt doar utile ci și extrem de necesare pentru polițiștii care conduc autospecialele. Cei care se ocupă de instruirea polițiștilor chiar știu ce fac, știu să explice și fac tot ce pot ei mai bine cu tehnica auto din dotare.

Pentru șoferii de rând – care nu și-au chinuit niciodată mașinile într-un poligon auto pentru a înțelege ce se întâmplă când trag tare de volan la viteză, când frânează brusc, când intră tare într-o curbă sau când derapează – credem că ar fi foarte util să facă un astfel de curs minimal de conducere defensivă. Ideal ar fi ca școlile de șoferi să ia în considerare aceste aspecte și să ofere și o astfel de instruire practică pentru ca viitorii șoferi să poată testa și vedea în siguranță ce se întâmplă în situații limită atunci când ești la volan. Cu siguranță aceste noțiuni se vor dovedi extrem de utile într-o situație similară cu care orice orice conducător auto se va întâlni – mai devreme sau mai târziu- pe șosea.

Citește și:

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate