Cutremur puternic în România, cu replici. Misiuni de recunoaștere

În Oltenia, Gorj s-a produs astăzi, 14 februarie, un cutremur cu intensitatea de 5,7 pe Richter, după ce luni a avut loc un alt cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,2.

Citiți și: Cutremur de peste 5 grade în România, în urmă cu câteva minute

Acesta a fost urmat de alte două seisme, cu magnitudini de 3,5 şi 3,4 pe Richter, potrivit Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit sunt trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuție telefonică cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităților necesare pentru gestionarea situației și pentru coordonarea acțiunilor de sprijin.

În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenție în situație de urgență, în cadrul centrului de coordonare din minister.

transmite DSU

În ziua de 14.02.2023, 15:16:52 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.7, la adâncimea de 6.2 km.

INTENSITATE VI

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 106km NV de Craiova, 136km V de Pitesti, 167km E de Timisoara, 180km S de Cluj-Napoca, 184km SE de Arad, 196km V de Brasov, 219km E de Belgrade, 223km E de Zemun, 223km V de Ploiesti.

informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP

Echipaje operative din județele unde seismul a fost resimțit vor fi trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere.

Informații despre măsurile și modul de comportare înainte, în timpul și după producerea unui seism, aici: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Reguli de comportare în caz de cutremur: https://youtu.be/rlEuJdtQrgI

❗ATENȚIE❗În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

informează DSU

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate