Dacă nu ați reușit până acum, mai aveți timp: se prelungește perioada în care se poate face autorecenzarea prin metoda online

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare până la data de 27 mai (inclusiv) după ce în ultimele zile foarte mulţi români s-au înscris online pentru autorecenzare şi platforma a fost nefuncţională perioade mai lungi din cauza numărului mare de utilizatori.

Autorecenzarea ar fi trebuit să se încheie peste 2 zile, adică duminică, 15 mai iar de luni  ar fi trebuit să începă faza a doua a Recensământului în care recenzorii ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online.

„Am venit cu o propunere favorabilă în sensul prelungirii de colectare a datelor prin metoda online. Două criterii ne-au dus la analizarea unei asemenea situații: interesul populației și o reducere a costurilor. Continuăm să facem un lucru bun, ținând seama de interesul populației.

Pare o decizie simplă, dar sunt multe implicații. Colegii mei din teritoriu, de la Direcțiile Județene, sunt cei care duc greul. Am propus președintelui CCRPL, Lucian Bode, un proiect de hotărâre, iar în decurs de numai două ore, am avut un răspuns din partea membrilor CCRPL. Avem hotărârea care reglementează noul calendar și prelungim recenzarea în online până pe 27 mai.

Suntem peste cota de autorecenzare din câteva țări din UE, am depășit Bulgaria, Croația. Putem să vă spunem că am recenzat, ca să fac o comparație, toată populația Bulgariei, deși suntem pentru prima dată când facem un recensământ digital.”, a anunţat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, citat de presa centrală.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate