Dacă nu vreți să renunțați la TikTok, v-ar fi utile câteva sfaturi cum să vă protejați

În ultimii ani, TikTok a devenit una dintre cele mai populare platforme de socializare, atrăgând milioane de utilizatori din întreaga lume. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității sale, au apărut și îngrijorări cu privire la problemele de securitate asociate cu această platformă. În multe țări, precum și în România, autoritățile au interzis unor categorii de funcționari să aibă instalată această aplicație pe telefon.

Unul dintre aspectele critice ale securității pe TikTok este colectarea și utilizarea datelor personale ale utilizatorilor. A existat o preocupare constantă cu privire la modul în care aceste date sunt gestionate și protejate de către platformă. Deși cei de la TikTok spun că au luat măsuri pentru a-și îmbunătăți politica de confidențialitate și de securitate, este important ca utilizatorii să fie conștienți de informațiile pe care le împărtășesc și să fie vigilenți în privința confidențialității.

Un alt aspect de luat în considerare este accesul la conținutul potențial inadecvat sau periculos pentru utilizatori, în special pentru cei mai tineri. TikTok declară că a încercat să abordeze această problemă prin impunerea unor reguli stricte privind conținutul și prin introducerea de controale parentale dar, cu toate acestea, părinții rămân în continuare cu un rol important în a monitoriza și a îndruma utilizarea de către copii pe această platformă.

Un alt aspect important este riscul de expunere la infractori cibernetici și potențiale atacuri cibernetice. Ca utilizatori, trebuie să fim vigilenți cu privire la comunicarea cu străinii și să evităm să împărtășim informații personale sensibile sau detalii despre locație. Este întotdeauna recomandabil să fim precauți și să avem un nivel adecvat de scepticism atunci când interacționăm cu alte persoane pe TikTok sau pe orice altă platformă de socializare.

Pentru a ne proteja în timp ce folosim TikTok, iată câteva sfaturi utile:

  1. Verificați și actualizați setările de confidențialitate: Asigurați-vă că aveți setările de confidențialitate configurate corect și că sunteți confortabil cu nivelul de acces al aplicației la datele dumneavoastră personale.
  2. Fiți atenți la conținutul pe care îl împărtășiți: Gândiți-vă de două ori înainte de a împărtăși informații personale sau detalii despre locație pe TikTok. Păstrați-vă profilul și postările cât mai private posibil.
  3. Monitorizați activitatea copiilor: Dacă aveți copii care folosesc TikTok, stabiliți limite clare și verificați periodic activitatea lor pe platformă. Fiți deschiși pentru a discuta despre potențialele riscuri și a oferi îndrumări adecvate.
  4. Instalați actualizările și aplicați măsuri de securitate suplimentare: Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune a aplicației TikTok instalată pe dispozitivul dumneavoastră și că utilizați măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi autentificarea în doi pași.
  5. Fiți vigilenți în interacțiunile online: Fiți sceptici în legătură cu informațiile pe care le primiți și cu persoanele cu care interacționați pe TikTok. Nu divulgați informații personale și evitați să faceți click pe link-uri suspecte sau să descărcați fișiere necunoscute.

Nu în ultimul rând, este important să fim conștienți de provocările de securitate asociate cu TikTok și să luăm măsuri pentru a ne proteja, înțelegând riscurile și aplicând măsuri de precauție.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate