Daniel Harpa a trecut Prutul cu delegația social-democraților din România. Iurie Ciocan, ales președinte al organizației PSD din R. Moldova

Președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, a încheiat această săptămână la Chișinău, unde a ajuns în calitate de membru al delegației social-democraților din România la Conferința organizației PSD din Republica Moldova.

Cu acest prilej, Iurie Ciocan a fost ales președintele organizației social-democraților din R. Moldova. Alături de Daniel Harpa, au trecut Prutul și europarlamentarul Dragoș Benea, Marius Constantin Budăi- șeful Comisiei pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului din Parlamentul României, Gheorghe Florin Cârciu – șeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Robert Cazanciuc – vicepreședintele Senatului României, Dan Șlincu- deputat PSD de Botoșani și alți invitați de seamă.

Prietenul meu, Iurie Ciocan, a fost ales președintele organizației. Îl felicit din suflet, pentru că merită! Este un OM destoinic, capabil să își pună amprenta într-un mod pozitiv asupra viitorului european al R. Moldova, împreună cu echipa sa. Mult succes organizației PSD din Republica Moldova!”, a declarat Daniel Harpa, președinte PSD Neamț și primarul orașului Târgu Neamț.

Organizația PSD din Republica Moldova este o structură asociativă a cetățenilor români care au domiciliul în Republica Moldova, fără personalitate juridică, constituită ca structură internă a Partidului Social Democrat din România, în conformitate cu prevederile statutului PSD și dispozițile legale în vigoare. Organizația din Republica Moldova promovează și popularizează politica PSD în rândul cetățenilor români din R. Moldova și contribuie la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului strategic dintre cele două state, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiți și stabilit prin acordurile și tratatele bilaterale.

În intervenția avută la Chișinău, europarlamentarul Dragoș Benea am vorbit despre obiectivul politic pe care Iurie Ciocan şi echipa sa trebuie să-l urmărească: „Acela de a face PSD Republica Moldova părtaş la toate proiectele politice & administrative pe care le are PSD şi preşedintele Marcel Ciolacu, în primul rând acela de a da României un preşedinte de stânga după 20 de ani şi o guvernare care să asigure, în continuare, stabilitate şi bunăstare. Am convingerea că Republica Moldova şi organizația PSD de aici au în premierul Marcel Ciolacu acelaşi partener loial în lungul & anevoiosul drum către Uniunea Europeană.”, a spus Dragoș Benea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate