Daniel Harpa, primar, politician și om. Retrospectiva anului care urmează să se încheie curând

Preşedintele interimar al PSD Neamţ şi totodată primarul orașului Târgu Neamț, Daniel Harpa, e un politican cu experiență din județul Neamț. Deși ocupă de mulți ani funcții pe linie administrativă și politică, omul Daniel Harpa și-a protejat cât a putut de mult viața personală de consecințele inerente ale unei activități în spațiul public.

În cadrul unei emisiuni-interviu, Daniel Harpa mărturisește că e un om credincios și de aproape două decenii merge an de an la Muntele Athos și Mormântul Sfânt, însă preferă ca aceste călătorii să le păstreze, discret, pentru sine și cei apropiați, fiind o experiență de suflet.

Viața publică și-a pus o amprentă grea peste Daniel Harpa care, pe lângă funcția de primar al orașului Târgu Neamț, a preluat recent și interimatul conducerii PSD Neamț. „E mult prea mult în politică și, dacă nu se schimbă nimic în bine, chiar mă gândesc serios să schimbăm un pic macazul.”, spune Daniel Harpa.

Serviciul îi ocupă cea mai mare parte a timpului. O zi obișnuită se încheie pentru Daniel Harpa pe la ora 20.00, însă face tot posibilul ca în fiecare weekend să rămână aproape de familie. Originar din Timișești, va petrece Crăciunul acolo, alături de părinți, iar Revelionul acasă, alături de copii, soție și câțiva prieteni.

Așa cum a promis și i-a invitat pe toți să facă la fel în cadrul campaniei „Nimeni singur de Crăciun”, Daniel Harpa va avea la masa de Crăciun din 25 decembrie, alături de părinți, cel puțin două persoane de suflet din Timișești invitate. Daniel Harpa a reiterat ideea că această campanie nu are niciun substrat politic, ci este un îndemn pentru toți cei care pot face un bine și nu sunt siguri pe lume să invite la masa de Crăciun un vecin, un prieten, o rudă pe care o știe singură. Acești oameni de cele mai multe ori nu au nevoie de nimic material, ci doar de o vorbă bună și o companie, pentru o zi sau măcar pentru câteva ore. Acesta este cel mai frumos cadou de Crăciun pe care îl putem face cu toții, om cu om.

2023 nu se preconizează a fi un an ușor, fiind multe probleme în administrația locală, mai ales în ceea ce ține de buget și investiții. Va trebui pus la punct bugetul orașului Târgu Neamț pentru 2023, buget care trebuie să țină cont de contextul politic și administrativ extrem de complicat din România.

Se vede cu ochiul liber că mediul politic a început prematur campania electorală pentru 2024 și aproape zilnic apar tot felul de provocări și atacuri. Daniel Harpa, însă, se ține departe de conflicte și își concentrează eforturile pe munca în echipa locală și județeană de care se declară mulțumit. „Trebuie să facem un alt fel de politică și să nu mai apelăm niciodată la atacuri la persoană sau scamatorii care nu-și au locul într-o politică adevărată și într-un stat al Uniunii Europene.”, declară Daniel Harpa.

Cu multă diplomație, spune că nu își consideră adversarii politici a fi și dușmani. „Politica e politică, omenia e omenie.”, spune Daniel Harpa, așa că în plin Post al Crăciunului face un îndemn spre… înțelegere și coabitare.

Chiar și așa, nu poate înțelege de ce cu doi ani înainte de campania electorală unii aleg să recurgă la lovituri sub centură. „Mă doare sufletul când văd oameni cu care ai stat la masă, ai fost amic sau partener de job deodată se schimbă numai de dragul de a ataca.”

Pe final, un mesaj pozitiv pentru nemțeni din partea omului Daniel Harpa, căci într-o lume încărcată de lucruri negative avem nevoie și de o vorbă bună, cu toții:

„Mai suntem câteva zile în Postul Crăciunului, urmează Sfântul Crăciun, Anul Nou, Sf. Vasile, Sf. Ioan. Profit de această ocazie să le spun tuturor cetățenilor orașului și ai județului în primul rând sănătate, răbdare, binecuvântare, credință, sărbători fericite și la mulți ani tuturor celor care își vor sărbători onomastica. Crăciun fericit! Să credem în bunul Dumnezeu, altă soluție nu avem.”

Vă invităm să urmăriți interviul integral mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate