Daniel Harpa, veste importantă pentru zeci de mii de oameni care merg cu trenul

Daniel Harpa, președintele PSD Neamț și primarul orașului Târgu Neamț, a dat astăzi o veste foarte bună pentru județul nostru.

În urma discuțiilor cu președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru, Daniel Harpa anunță că proiectul de “Reabilitare a liniei de cale ferată Focșani-Roman”, care parcurge cinci unități administrativ-teritoriale din județul Neamț, precum și porțiuni din județele Vrancea, Bacău, al cărui titular este Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” S.A., a primit Acord de mediu.

„Am urmărit acest proiect încă de la prima publicare și m-am interesat de fiecare etapă din procesul de aprobare, pentru că va fi în beneficiul nemțenilor. Odată realizat, proiectul va aduce un beneficiu considerabil zecilor de mii de oameni care circulă cu trenul pe această rută: vor putea ajunge mai rapid dintr-un loc în altul și vor beneficia de condiții mult mai bune, în gări.”, a precizat Daniel Harpa.

Proiectul vizează cinci sectoare de pe traseul liniei de cale ferată existent a cărui lungime totală este de 147,7 km, care urmează să fie reabilitate în următorii ani, cu linie dublă și electrificată, astfel încât  să se reducă la maximum declivitățile de pe calea de rulare și să crească viteza operațională la 160 km/h, pentru trenurile de pasageri și la 120 km/h, pentru cele de marfă.

Din județul Neamț sunt incluse în proiect localitățile Moldoveni, Secuieni, Trifești, Horia și Roman.

”Am semnat în ultimul an mai multe Acorduri pentru proiecte din nord-estul țării, iar autoritățile locale de acolo s-au implicat constant în orice a fost necesar în teren sau ca documentare. Așa s-a întâmplat și în cazul dumneavoastră, domnule Harpa, și vă mulțumesc pentru implicarea și interesul față de aceste proiecte de infrastructură”, i-a spus liderului social-democraților nemțeni președintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Laurențiu Alexandru Păștinaru.

Conform graficului acestui proiect, durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni, iar perioada de funcționare este nelimitată, în condițiile realizării lucrărilor de întreținere şi de reparații conform normativelor în vigoare.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate