Daruri pentru elevi speciali de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț

Aflat deja la a doua ediție, proiectul „M.A.R.I. de Crăciun” a fost, și anul acesta, încărcat de emoție.

Prin intermediul acestui proiect, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow, 20 de elevi și tineri cu cerințe educaționale speciale au sărbătorit venirea Crăciunului printr-o festivitate organizată cu grijă de către Asociația Oameni M.A.R.I. Astfel, copiii care și-au petrecut sărbătorile în internatul centrului au compus scrisori pentru Moș Crăciun și au așteptat cuminți serbarea pentru a vedea ce au primit. Membrii asociației și-au dat silința ca fiecare elev să primească exact cadoul pe care și l-a dorit.

„Anul trecut ne-am pus o dorință – să putem organiza și a doua ediție a acestui proiect de suflet. Se pare că am fost norocoși și dorința ne-a fost îndeplinită. Ne-am bucurat să le putem oferi o zi de Ajunul Crăciunului cât mai apropiată de ceea ce își imaginează ei că trăiesc copiii de pretutindeni. Astfel că, după ce au fost încântați să scrie scrisori cu dorințele lor către Moș Crăciun, întâlnirea cu el a fost una surprinzătoare. Au împodobit împreună bradul – moșul a fost atât ajutor, cât și un observator foarte sever, așa că bradul a avut globuri și în partea din spate. Darurile au fost apoi oferite fiecărui copil, obținând de la aproape toți promisiunea că vor fi cuminți și ascultători și în noul an. De la noi au obținut promisiunea că vom face tot posibilul pentru ca această experiență plăcută să se repete și în 2024.

Dorim să le mulțumim și pe această cale domnului director Grigoriu Ștefan și doamnei instructor de educație Aron Nicoleta. Ca de fiecare data, implicarea și ajutorul lor au fost oferite cu drag și au făcut în așa fel încât acest proiect să aducă o nouă tradiție la Târgu Neamț – aceea de a fi M.A.R.I. (și) de Crăciun.”  – a declarat Ana Diana Păsălău – președintele Asociației Oameni M.A.R.I.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice și grupurilor informale/ de inițiativă.

Asociația Oameni M.A.R.I. este un ONG din Târgu Neamț înființat în luna decembrie 2021 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca scop sprijinirea pentru plata terapiilor necesare a familiilor ce au în componență copii și tineri cu dizabilități fizice și/sau psihice. Misiunea asociației este de a construi în Târgu Neamț un complex de recuperare neuro-motorie pentru copiii și adulții din comunitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate