DAS Piatra-Neamț: Anunț privind acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți

Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, acordă un stimulent financiar pentru nou născuti, sub formă de vouchere, în vederea sprijinirii familiilor/ mamelor singure cu domiciliul stabil pe raza municipiului Piatra-Neamț, în cuantum de:

– 1000 lei net pentru primul născut;

– 1200 lei net pentru al doilea născut;

1500 lei net pentru al treilea și următorii născuți.

Începând cu luna septembrie a anului 2022, odată cu modificarea prevederilor HCL nr. 224/ 2021, Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț acordă stimulentul financiar pentru nou-născuți sub formă de vouchere, care pot fi folosite pentru achiziționarea de produse și/ sau servicii în domeniile medical, vestimentar, alimentar și îngrijire în interesul superior al copilului, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data emiterii.

Totodată, în cuprinsul HCL nr. 252/ 2022, se stipulează expres că acordarea stimulentului financiar, sub formă de vouchere, nu se suprapune cu măsurile de sprijin a cuplului mamă-nou-născut, reglementate prin O.U.G. nr. 113/ 2022.

În perioada punerii în aplicare a prevederilor HCL nr. 224/ 2021, respectiv decembrie 2021 – august 2022, au fost înregistrate 176 de cereri, din care 151 au fost aprobate și s-a acordat stimulentul financiar pentru nou-născuți, în bani, iar 25 au fost respinse, deoarece nu se îndeplineau criteriile de atribuire. Odată cu noile prevederi, respectiv septembrie 2022, s-au depus 33 de cereri, din care 29 au primit voucherele pentru achiziționarea de produse și/sau servicii pentru nou-născuți, iar 4 cereri au fost respinse.

Dosarele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul de Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00. Modelul cererii, lista de magazine unde se pot utiliza voucherele, cât și criteriile de acordare se pot găsi accesând următorul link: https://bit.ly/stimulentfinanciarvoucher

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate