De astăzi și până duminică, la Târgu-Neamț se deschid porțile istoriei. „Zilele Cetății Neamț“, o experiență unică, într-un cadru medieval

  • Urmează trei zile de povești medievale în Târgu-Neamț, alături de vrednici cavaleri și distinse domnițe, la „Zilele Cetății“, ediția a XXII-a

Începând de astăzi, 30 iunie, timp de trei zile, participanții la Festivalul „Zilele Cetății Neamț“ vor fi martorii unui spectacol medieval plin de farmec și aventură. Evenimentul, așteptat cu nerăbdare de către public, aduce laolaltă entuziaști ai epocii medievale din întreaga țară.

„Festivalul promite trei zile pline de distracție și activități pentru întreaga familie. Este o ocazie excelentă de a participa la spectacole în aer liber, demonstrații de luptă, parade în costume de epocă, expoziții medievale, preparate tradiționale delicioase din Ținutul Zimbrului, jocuri pentru copii, vânătoare de comori, jonglerii cu foc, ateliere de pedagogie muzeală, întâlniri cu meșteri populari și multe alte surprize deosebite. Această sărbătoare unică a culturii medievale este organizată de Consiliul Județean Neamț și Primăria Târgu-Neamț, în colaborare cu Complexul Muzeal Național Neamț și Casa Culturii «Ion Creangă» Târgu-Neamț. Vă așteptăm cu drag la «Zilele Cetății Neamț», să deschidem împreună porțile istoriei!“, a precizat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Cetatea Neamț, Stadionul și Amfiteatrul din Târgu-Neamț vor găzdui o multitudine de activități interactive și spectacole pentru toate vârstele și gusturile. Salutul Voievodului Ștefan, din această seară, la ora 20, de pe Stadionul din oraș, marchează începutul oficial al seriei de evenimente cu caracter istoric.

Nu vor lipsi ceremoniile religioase, nici concertele asigurate de Corala Basil Anastasescu, Vali Boghean & Band, Marcel Pavel, Iordache Basalic, Vlad Miriță și Orchestra Filarmonicii din Bacău, condusă de dirijorul Andrei Tudor. Unul dintre momentele-cheie ale festivalului este Turnirul Cetății Neamț, unde publicul va avea ocazia să asiste la confruntări autentice între membrii mai multor grupuri de reconstituire istorică din România, Cehia și Slovacia. Cavalerii curajoși și luptătorii înarmați vor aduce la viață spiritul medieval al bătăliilor și vor oferi spectacole pline de adrenalină și emoție.

Reprezentanții Consiliului Județean Neamț, alături de directorul festivalului – primarul Daniel-Vasilică Harpa, și de coordonatorul ordinelor cavalerești, pr. Gheorghe-Marian Filip, sunt forțele motrice din spatele acestei sărbători impresionante. Eforturile lor neobosite și ale întregii echipe de organizare au fost canalizate pentru a transforma Zilele Cetății Neamț într-un eveniment de neuitat, în care participanții vor putea trăi și simți autenticitatea și frumusețea epocii medievale.

„De «Zilele Cetății Neamț», explorăm patrimoniul cultural și ne conectăm cu obiceiurile de odinioară. Vă invit cu căldură să veniți la Târgu-Neamț, pentru a celebra «Zilele Cetății Neamț», o ocazie specială de a redescoperi împreună moștenirea neprețuită lăsată în urmă de către marele domnitor Ștefan cel Mare și Sfânt și de a ne conecta la tradițiile strămoșilor noștri.“, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Ediția din acest an nu va dezamăgi. Atât nemțenii, cât și turiștii, vor avea ocazia de a fi martorii unui spectacol extraordinar în care trecutul și prezentul se întâlnesc într-o armonie perfectă. Organizatorii asigură participarea gratuită la toate momentele evenimentului, astfel încât toți să aibă oportunitatea de a se bucura de această călătorie în timp și de a face parte din această sărbătoare a culturii și tradițiilor medievale.

„Pe lângă participarea la activitățile evenimentului, vizitatorii sunt invitați să exploreze orașul-stațiune Târgu-Neamț, un loc plin de obiective turistice remarcabile. Cetatea Neamț, Ținutul Zimbrului, Mănăstirile Agapia și Văratec se numără printre cele mai populare destinații din țară pentru familii, tineri și copii. Aceste locuri încântătoare oferă o călătorie în istoria și tradițiile fascinante ale regiunii Neamț. «Zilele Cetății Neamț», ediția a XXII-a, sunt, cu siguranță o experiență memorabilă pentru toți cei prezenți. Atmosfera vibrantă, personajele medievale și activitățile captivante vor oferi participanților ocazia să se bucure de farmecul și bogăția culturală a perioadei medievale. Nu ratați acest eveniment impresionant și alăturați-vă celor care se bucură de povestea medievală la «Zilele Cetății Neamț!»“, a declarat Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate