De ce nu vedeți emisiuni sau interviuri cu primarul Carabelea la ziarpiatraneamt.ro?

Mai mulți cititori ne-au întrebat de ce nu îl chemăm pe domnul primar Andrei Carabelea la emisiuni să discutăm cu el direct despre ceea ce scriem critic la adresa administrației locale, pentru a ne răspunde la întrebări.

Întrebarea este una cât se poate de legitimă și normală, iar faptul că primarul nu apare în emisiuni și interviuri la una dintre publicațiile cu rating serios în rândul pietrenilor și cu cele mai multe subiecte critice la adresa administrației locale este, de asemenea, o întrebare pe care și-o pune orice om normal la cap.

Răspunsul este unul foarte simplu. Primarul nu vrea sau poate nu are voie de la partid să vină să răspundă la întrebările dumneavoastră, puse prin intermediul nostru. Am făcut toate demersurile necesare, oferindu-i primarului toate variantele de interviu sau emisiune, ba chiar să transmitem dinainte întrebările și să introducem în interviu și ce teme vrea să discute. Am făcut aceste demersuri chiar și în scris. Am mers și am depus invitația cu număr de înregistrare la registratura primăriei.

Am făcut absolut tot ce era omenește posibil și, în schimb, știți ce a făcut primarul? După ce am depus cererea scrisă la primărie să îl invităm la emisiune, nu mai știa cum să ne refuze și ne-a dat în judecată că de ce am zis noi în ziar că podul de la spital nu trebuia dărâmat, că de ce am zis că sunt incompetenți în primărie, că de ce am zis că nu sunt locuri suficiente în creșele din Piatra-Neamț, că de ce am zis că primăria riscă să dea bani europeni înapoi și alte câteva aspecte critice, normale, publicate de noi la adresa municipalității.

Au estimat domnul primar și juriștii săi că am adus pagube de imagine de 10.000 de lei primăriei Piatra-Neamț și ne-a dat în judecată tot pe banii primăriei. Desigur că nu a dat pe nimeni în judecată să recupereze vreun leu de la cei care au pus Perla Invest pe chituci și de la cei care au distrus, vândut și sifonat din patrimoniul și bugetul municipiului Piatra-Neamț. În viziunea primarului Carabelea doar publicația noastră a adus daune primăriei și trebuie să fie trimisă în judecată, dar asta e. Mergem și la judecată.

Revenind la subiect, primarul Andrei Carabelea a refuzat toate variantele, chiar și cele umile pentru noi, de a veni în fața cititorilor noștri pentru a răspunde la întrebări și nu doar că a refuzat, dar văzând că insistăm, și-a creat și un motiv prin acționarea noastră în judecată. Acesta este primarul pe care l-ați ales cei care l-ați votat sau cei care nu ați fost la vot și i-ați lăsat pe alții să voteze pentru voi. Dacă vă place, votați-l din nou sau stați din nou în case la alegeri.

Vă prezentăm mai jos ultima noastră încercare de acum mai bine de jumătate de an și veți observa că nu e o simplă invitație, ci aproape o punere la dispoziție umilă din partea publicației noastre, doar ca să îl putem aduce pe Carabelea să răspundă la întrebările pe care dumneavoastră, cititorii, ni le puneți zilnic. Mai mult de atât nu aveam ce să facem.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate