De ce pietonalul de weekend din fața Parcului Tineretului nu e o idee bună pentru oraș

Consilierul local Marius Novac are o experiență îndelungată în domeniul HORECA, o industrie care merge mână în mână cu zona de agrement și turism. În opinia acestuia, închiderea străzii din fața parcului central în fiecare weekend nu e o idee bună, nu pentru că orașul nu ar avea nevoie de o zonă pietonală de agrement, ci pentru faptul că părinții își supraveghează copiii la joaca pe carosabil stând pe bordură. Lipsesc cafenelele, terasele, băncile suficiente pentru numărul mare de familii care vin aici.

Există Curtea Domnească, dar nu oferă absolut niciun serviciu. Observăm ce se întâmplă cu decizia administrației de a închide porțiunea din fața parcului în fiecare weekend și de a permite copiilor, familiilor folosirea carosabilului. Părinții stau cu fundul pe bordură. Sunt doar câteva bănci, iar părinții trebuie să își observe copiii.

Cea mai de impact zonă în domeniul cafenelelor este bulevardul Republicii, este zona de veche de promenadă a orașului. Am putea închide de la sensul giratoriu de la Casa de Cultură și până la Teatru. Sunt în jur de 10-11 locații, dintre cele mai reprezentative. În perioada de weekend s-ar putea permite să se iasă cu mobilier, cu umbrele, altfel s-ar simți părinții, altfel s-ar simți copiii. Nu avem centru vechi, dar putem crea o locație de acest gen. Ar fi ceva inedit.”, a spus Marius Novac.

Deși e consilier local din partea PSD Piatra-Neamț, acesta este rezervat în a propune Consiliului Local ideea închiderii bulevardului Republicii din teama că ar putea fi respinsă din considerente politice.

Noi considerăm că ar fi o idee bună, mai ales că ar crește și adresabilitatea teraselor care, la rândul lor, plătesc taxe și impozite care în mare parte revin la bugetul local. Vă rugăm să ne scrieți în comentarii ce opinie aveți cu privire la crearea unei zone pietonale pe Bulevardul Republicii în weekenduri.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate