De ce trebuie să te ferești în trafic: Un șofer din Neamț a evitat două accidente în aceeași zi, pe același drum (VIDEO)

Vă prezentăm două situații care arată modul prin care șoferii trebuie să se ferească de tot felul de pericole în trafic. Dacă unii șoferi au conduită preventivă și reușesc să scape nevătămați și cu mașina întreagă ulterior manevrelor iresponsabile ale altor participanți la trafic, nu același lucru îl putem spune despre cei care provoacă aceste evenimente: manevre făcute agresiv, fără asigurare, fără respectarea Codului Rutier. Pe scurt, unii consideră că drumul le aparține.

Chiar dacă aceste filmări arată posibile contravenții, din păcate șoferii care le comit nu pățesc nimic.

Potrivit art 181 din OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, în situaţia în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, poliţistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenţiei, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor şi stabilirea identităţii conducătorului de vehicul. Dacă fapta nu a fost constatată de polițistul rutier sau cu un mijloc tehnic omologat sau certificat, nu pot fi aplicate sancțiuni contravenționale.

De asemenea, nu putem publica imagini clare cu numerele de înmatriculare, ca să știți de cine să vă feriți, deoarece constuituie date cu caracter personal. Au fost înregistrate cazuri când proprietarul a acționat în instanță instituția publică sau persoana care a publicat imagini cu autoturismul, fără acordul acestuia.

Tot ceea ce vă putem spune este să fiți foarte atenți când circulați pe drumurile publice, deoarece vă puteți baza doar pe abilitățile dumneavoastră de șofer și pe conduita preventivă.

Imaginile de mai jos au fost filmate în Neamț, pe DN 15C. În aceeași zi, un șofer a evitat două accidente. Doar prezența de spirit a acestuia, conduita preventivă și posibilitatea de repliere au prevenit producerea unei posibile tragedii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate