De la 1 august, cei care câștigă la jocurile de noroc dau mai mulți bani statului

De la 1 august, cei care câștigă la jocurile de noroc vor fi nevoiți să dea mai mulți bani statului decât în prezent.

foto cu caracter ilustrativ (sursa: pixabay.com)

Este una dintre deciziile adoptate recent de Guvernul României, printr-o Ordonanță de Urgență ce vizează modificarea Codului Fiscal.

Astfel,

2) Veniturile din jocuri de noroc se impozitează prin reţinere la sursă. Impozitul datorat se determină la fiecare plată, prin aplicarea următorului barem de impunere asupra fiecărui venit brut primit de un participant de la un organizator sau plătitor de venituri din jocuri de noroc:

Tranşe de venit brut
– lei –
Impozit
– lei –
până la 10.000 inclusiv 3%
peste 10.000-66.750 inclusiv 300 + 20% pentru ceea ce depăşeşte suma de 10.000
peste 66.750 11.650 + 40% pentru ceea ce depăşeşte suma de 66.750

De exemplu, dacă un jucător câștigă 10.000 de lei, acesta va plăti un impozit de 300 de lei (cu 200 de lei mai mult decât în prezent).

De asemenea,

(22) Impozitul datorat în cazul veniturilor obţinute ca urmare a participării la jocurile de noroc caracteristice cazinourilor, cluburilor de poker, slot-machine şi lozuri, cu valoare mai mare decât plafonul neimpozabil de 66.750 lei, se determină prin aplicarea baremului prevăzut la alin. (2) asupra fiecărui venit brut primit de un participant, iar din rezultatul obţinut se scade suma de 11.650 lei.”

Unii consideră că aceste măsuri vor descuraja dependența de jocuri de noroc (nevoia incontrolabilă de a manifesta acest comportament, în ciuda efectelor negative resimțite). Și firmele din domeniu vor plăti taxe mai mari.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate