De prin trafic adunate: infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii nemțeni (FOTO)

Zilnic, polițiștii rutieri se află în teren, pentru supravegherea traficului rutier și prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

În noaptea de 12 februarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul General Nicolae Dascalescu.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în urma accidentului au rezultat doar pagube material, respectiv avarierea unui autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, din Dumbrava Roșie și a unei autoutilitare de dezăpezire condusă de un bărbat de 62 de ani, din Piatra-Neamț.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 22 de ani.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au oprit in trafic, pe strada Nucilor, în localitatea Gherăiești un autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Botești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 11 februarie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit in trafic, pe aleea Tineretului, din Piatra-Neamț un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Alexandru cel Bun.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,90  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Reamintim că efectul consumului de alcool/droguri/substanțe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate