De vorbă cu Ciprian Boroș, Președinte Interimar TSD Piatra Neamț

În cadrul ultimei noastre emisiuni, l-am avut alături pe Ciprian Boroș, Președintele Interimar TSD Piatra Neamț, care ne-a povestit de ce a ales acest drum, în condițiile în care tot mai mulți tineri au ajuns să urască politica, deși această ramură a societății este una foarte importantă.

„Vă mulțumesc foarte mult! Sunt Ciprian Boroș, un tânăr antreprenor din Orașul Piatra Neamț. Nimeni din familia mea nu a avut niciodată treabă cu politica, nimeni nu a făcut politică din apropiații mei. Am ales să intru în politică pentru că în ziua de astăzi tineretul este o voce mută și din păcate nu sunt reprezentați.”, s-a prezentat Președintele interimar TSD Piatra Neamț.

Robert Iosub: Trebuie să recunosc că e prima emisiune unde prezentăm pe cineva de la aripa de tineret. Într-adevăr au cam dispărut aceste organizații de tineret de la partide, deși în 2012, nu foarte demult, erau foarte active și la PNL și la PSD, USR nu mai spun, acum nu prea mai vedem pe nimeni să facă nimic.De ce ați ales să intrați în politică, mai ales într-o perioadă în care „hate-ul” față de oamenii politici este foarte mare?

Acum este o foarte mare problemă pentru că tinerii nu mai au încredere în politică. După cum bine știm, pentru a face lucruri, trebuie să ne apropiem de politică, și pentru a veni cu ideile noastre, a tinerilor, și a putea să le punem în practică, va trebui să facem politică.”, a transmis tânărul social-democrat.

Robert Iosub: Ce vă propuneți? Sunteți șef nou la TSD. Ce vă propuneți să faceți?

În primul și în primul rând, ne dorim să fim alături de oameni, avem câteva proiecte în discuție cu colegii noștri de la DSP Piatra Neamț. Bineînțeles, vom încerca să ridicăm cât de mult putem Organizația Municipală Piatra Neamț, vom aduce tineri de calitate, bineînțeles care își vor pune aportul la comunitatea noastră.”, a răspuns acesta.

Robert Iosub: Depășind puțin discuția asta de „emisiune electorală”, cât de greu este să fii tânăr politician, mai ales pe zona de stânga, cu tot hate-ul acesta de pe internet, cu orice idee bună ai veni, orice ai spune, ești executat. Cum te descurci cu treaba asta? Nu este frustrant?

Ciprian Boroș: „Da, într-adevăr este frustrant. Bineînțeles, am vrut PSD pentru că cred în ideologiile partidului, pentru că, până la urmă, toți muncim și toți ne dorim să trăim într-un mediu echitabil. Mulțumesc Lui Dumnezeu că î momentul de față, și așa îmi doresc să rămână în continuare, pot intra cu capul sus oriunde, iar lumea mă cunoaște, și cunoscăndu-mă îmi esteun pic mai ușor să aduc acești tineri lângă mine, dar nu foarte ușor.”

RobertI osub: Cum vă descurcați cu partea asta de înjurături, „ciuma roșie” și așa mai departe? Este un mediu foarte ostil cel online pentru social-democrați și mai ales că dumneavoastră sunteți la început.

Ciprian Boroș: „Chiar dintre colegii mai apropiați, când propus să vină alături de mine, le spuneam „haide măi, vino în ciuma roșie cu noi”, pentru că, până la urmă eu le iau ca o glumă. Sunt anumite trenduri, până la urmă, oamenii merg pe vibe și bineînțeles, atunci când toată lumea spune „ciuma roșie”, îți împământește acest termen. Dar nu este o problemă, eu nu iau negativele în brațe, le resping pe toate, încerc să fac tot ce înseamnă lucruri pozitive.

(…)

Robert Iosub: De multe ori s-a pus problema că cei de la tineret, din partide, nu sunt foarte bine integrați în organizații, nu sunt băgați în seamă de șefi, cum vă înțelegeți cu conducerea?

Ciprian Boroș: „Absolut extraordinar, îi mulțumesc domnului Harpa pentru susținerea pe care mi-a oferit-o . Inclusiv cu domnul Prefect, Adrian Niță, am o relație foarte bună, nu a existat niciodată să sun pe unul dintre colegii noștri și să nu mi se răspundă la telefon sau să nu mă ajute cu o informație pe care am solicitat-o.”

Despre proiectele comune ale tineretului, acesta a transmis că se pregătește un proiect, pentru data de 20 septembrie, unde și-ar dori să ajute peste 70 de tineri să meargă la competiții în extern de Karate: „este o colaborare împreună cu Recorder Athletics, un ONG al domnului Bogdan Barcan și îl salut pe această cale. Este un băiat extraordinar, cu care am copilărit. De exemplu, la ultima competiție la care au fost, la Oradea, din 17 copii, 15 au venit acasă cu aur și bronz și am spus, cu siguranță, Bogdan, te voi ajuta în tot demersul tău, ca acești copii să poată să atingă cât mai multe competiții atât din România, cât și din extern.” (…)

Robert Iosub: La una dintre întrebările principale pe care voiam să vi le adresez mi-ați răspuns din prima, pentru că a văzut la alte organizații de la alte partide, că cei care sunt la tineret sunt rude cu cei de la seniori, de la organizațiile principale. Mi-ați răspuns de la început că nu aveți pe nimeni, nu ați moștenit funcția, ceea ce se întâmplă pe la partide?

Ciprian Boroș: „Nu am moștenit funcția, eu cred că a fost o funcție oferită pe meritocrație, în primul rând. Vin dintr-o familie normală, tatăl meu este agricultor, fratele meu este afacerist, mama este casnică, adică chiar nu a avut nimeni din familia mea vreodată legătură cu partea aceasta de politică, decât mine.

În încheiere, Ciprian Boroș a transmis un mesaj tinerilor care nu vor să se alăture niciunui partid: „Din păcate, tinerii din ziua de azi nu mai au încredere în politică, nu trebuie să veniți la un partid politic ci trebuie să vă implicați, trebuie să veniți la mine sau la alți colegi din alte partide, să le spuneți ideea, să le spuneți proiectul, să le spuneți dumneavoastră, ce vă doare. Pentru că este foarte important ca fiecare sămânță pe care o plantăm, să dea rod.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate