Debut competițional pentru Mâtzele Negre, echipa nemțeană de rugby feminin, la Constanța

Debut competițional pentru Mâtzele Negre la Constanța. Echipa nemțeană de rugby feminin s-a alăturat celor 250 de copii care au participat la Festivalul Memorial de mini-rugby, consacrat memoriei rugbystului constănțean Adi Tinca.

La acest turneu comemorativ au participat copii din categoriile de vârstă U8, U10 și U12, legitimați la echipele: ACS Dragonii Constanța, M. Kogălniceanu, Năvodari, Medgidia,  Victoria Cumpăna, ACSOV Pantelimon, Dinamo, Șoimii București și Mâtzele Negre, singura echipă feminină din competiție, dar și din Moldova.  Dragonii Rugby Constanța au organizat acest festival de mini-rugby ca un eveniment menit să promoveze, să unească și să aducă împreună iubitorii sportului cu balon oval.

Prof. Eusebiu Popa: ”Am început competițiile pe 2024 cu Turneul Memorial <<Adrian Tinca>> organizat excelent de Clubul Dragonii Constanța, Manuela și Nicu Codea, împreună cu părinții și sponsorii inimoși. La acest turneu am avut jucătoare noi, care după două antrenamente sau chiar unul, s-au descurcat foarte bine. Ele sunt de la Școala Gimnazială <<Ieremia Irimescu>> Brusturi. Mulțumesc doamnei profesor Elena Tănase, directorul unității de învățământ, pentru selecție și sprijin. Selecție se face în permanență. Calitate nu cantitate! Din lotul care a mers la Constanța au făcut parte: Ioana Ciobanu (cpt), Daria Lupu, Amalia Buftea, Lavinia Zodieriu, Ioana Garbiz, Alesia Luca, Alisia Lazăr, Sabina Crețu și Paula Cioborâtcă în calitate de coordonator. Din lotul Matzelor Negre mai fac parte: Ayana Pascal, Cristina Bârleanu, Denisa Gavrilescu, Elena Alistar și Karina Ungureanu. Proiectul Matzele Negre Rugby continuă cu sprijinul partenerului oficial RIFIL, dar și a partenerilor financiari: Chimcomplex, TEMAD România, Dinamic 92, TCE Agricultură. Mulțumesc și sponsorilor tehnici: Vitamin Aqua, PROMOTOP, ACERBIS România, Servascom, Conpastru, primăriilor Bodești și Brusturi. Mulțumesc și doamnei prof. Ligia Șuțu de la Pipirig”.

La eveniment au participat și membrii familiei Tinca, fiind ținut și un moment de reculegere în cinstea omului care a trăit și iubit rugbyul, lăsând în urmă generații de gentlemani și copii iubitori de rugby. De asemenea, cu această ocazie, tinerii sportivi s-au întâlnit și cu câțiva dintre jucătorii de aur ai Constanței, foști coechipieri ai lui Adi Tinca, legende ale rugbyului constănțean. Toți participanții au primit diplome și cupe, dar au avut parte și de mai multe surprize din partea organizatorilor.

Și Federația Română de Rugby a apreciat în mod deosebit acest eveniment. ”Peste 250 de copii din categoriile de vârstă U8, U10, U12, legitimați la echipele din Ovidiu, Kogălniceanu, Năvodari, Medgidia, Cumpăna, Pantelimon, Dinamo, Șoimii și echipa de rugby feminin Mâtzele Negre de la Piatra-Neamț au participat, pe Stadionul Mihai Naca din Constanța la Festivalul Memorial de mini-rugby, consacrat memoriei rugbystului constănțean Adi Tinca. Felicitări organizatorilor, Dragonii RUGBY Constanta!

prof. Eusebiu Popa

comunicat de presă

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate