Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 10 milioane de lei în Neamț pentru modernizarea rețelei de gaz

  • Investițiile s-au derulat la Roman și Piatra Neamț

Delgaz Grid a derulat, anul trecut, în județul Neamț proiecte de investiții în valoare de peste 10  milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, pe o lungime de aproximativ 17 kilometri. Proiectele de investiții de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au derulat la Roman (11 km) și Piatra Neamț( aprox. 6 km).

Tot anul trecut, rețeaua de distribuție a fost extinsă cu peste 16 kilometri și a fost modernizată o stație de reglare-măsurare a gazelor naturale. Totodată, în parteneriat cu autoritățile locale, a fost înființată o nouă distribuție de gaze naturale, pentru racordarea de noi consumatori, la Capșa-Bicaz.

Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale din întreaga zonă de responsabilitate, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Tot anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de  82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de circa 2,7 miliarde de euro.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate