Demisie din USR la Neamţ – Este greu să poți convinge electoratul că promovezi meritocrația, cinstea, corectitudinea când în intern toate aceste valori sunt uitate

Meraru Ionuţ, unul din oamenii cei mai dedicaţi din USR Neamţ, a anunţat că pleacă din USR. Demisia lui nu este una surprinzătoare şi cel mai posibil vor fi şi altele pentru că daca e să ne uităm doar la Piatra-Neamţ cum USR a ajuns remorca ruginită a PNL şi execută orbeşte tot ce dictează PNL e de aşteptat ca oamenii cu principii sănătoase din USR să înceapă să plece.

Iată ce a spuns Ionuţ Meraru la demisia din USR:

Astăzi am închis încă un capitol din viața mea. Mi-am dat demisia din USR PLUS după o activitate politică începută în decembrie 2018. Deși am formalizat-o astăzi, despărțirea de acest partid a început în urmă cu câteva luni, atunci când am realizat că direcția acestui partid este una greșită. În tot acest timp am încercat să pun în discuție în cadrul ședințelor conducerii USR PLUS Neamț toate deraierile de la principiile pentru care am intrat în politică, din păcate fără niciun rezultat.

Nu regret niciun moment înscrierea în PLUS , am cunoscut aici, și ulterior în USR, foarte mulți oameni buni (cu care sper să mă reîntâlnesc în viitor), am încercat să mă implic în viața politică si administrativă, învățând mult din această experiență.

În acest moment cred că USR a ratat șansa de a fi partidul care poate salva România. Este greu să poți convinge electoratul că promovezi meritocrația, cinstea, corectitudinea când în intern toate aceste valori sunt uitate.

Cred că majoritatea membrilor USR PLUS sunt foarte bine intenționați, însă nu am reușit să dezvoltăm un sistem rațional prin care să-i selectăm pe cei mai buni să ne reprezinte. Și tocmai alegerea acestora, precum si determinarea lor de a-și păstra pozițiile ocupate au făcut ca politica internă din acest partid să devină una plină de compromisuri inacceptabile pentru membrii care căutau o schimbare în viața politică românească.

Nu voi mai vota acest USR și cred că pentru mulți aleși USR a venit vremea să-și construiască o carieră profesională independentă de viața politică. Abia atunci vor învăța că politica si administrația se face cu mai puțin circ, mai puțin bullying dar cu mai multe acțiuni concrete, seriozitate și respect.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate