Deputatul Ciprian Șerban, despre derapajul PNL în fluturașii despre pensii: „Sigur găsiți ceva cu care să vă laudați. Dacă nu, găsiți ceva în realizările guvernului Marcel Ciolacu!”

Partidul Național Liberal a distribuit populației, inclusiv cetățenilor din Neamț, prin poștă, niște fluturași care, se pare, conțin informații nu tocmai aproape de realitate.

PSD a reacționat astăzi și constată că în fluturașii editați și distribuiți de PNL cu privire la majorările de pensii din 2024 s-a strecurat o nefericită eroare.

Erată a PSD în fluturașul PNL

Pentru corecta informare a cetățenilor, PSD face precizarea că în anul 2021, cu PNL și USR la guvernare, punctul de pensie „a crescut” cu 0% (ZERO la sută).

În realitate, majorarea la 1.586 de lei, care în fluturașul PNL apare în dreptul anului 2021, a avut loc în ianuarie 2022, când ministrul Muncii era un reprezentant al PSD, iar cea menționată pentru anul 2022 s-a acordat în 2023.

Deputatul nemțean, Ciprian Șerban,  lider al grupului PSD din Camera Deputaților, a făcut o declarație cu privire la acest derapaj al PNL chiar înainte de sărbători:

Îmi place să cred că, în anul 2023, demagogia în politică ar trebui să fie înlocuită cu decență și transparență. Măcar la cele două partide care asigură guvernarea și buna funcționare a țării. Din păcate, goana după voturi, începută în prag de sărbători la colegii liberali, duce la astfel de derapaje hilare.

Problema este, însă, că pensionarii au o ținere de minte mult mai bună decât a politicienilor aflați în campanie, iar minciuna are picioare scurte.

Fiți mai atenți, dragi colegi de coaliție, sigur găsiți ceva cu care să vă laudați. Dacă nu, găsiți ceva în realizările guvernului Marcel Ciolacu!

a declarat deputatul Ciprian Șerban

Marius Budăi, fostul ministru PSD al Muncii, solicită retragerea pliantelor, iar PNL să ceară scuze populației. „Liderii PNL să spună cine i-a păcălit și le-a luat banii pe un pliant greșit! Altfel înseamnă că au mințit pensionarii români cu intenție!”, spune Budăi.

De asemenea, a cerut conducerii Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), condusă de un liberal, prin intermediul căreia au fost distribuite pliantele în cauză, să facă publică valoarea contractului încheiat cu PNL, „precum și numărul de pliante mincinoase care a fost distribuit populației, pe fiecare județ și municipiu reședință de județ în parte.”

Conform datelor disponibile pe site-ul Casei Naționale de Pensii, în perioada 2016-2023, PSD arată că punctul de pensie s-a majorat după cum urmează:

Imagini cu pliantele în cauză, distribuite de PNL populației, prin poștă:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate