Deputatul PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc vine cu o veste bună despre contractele de munca part-time

Schimbarea regimului de taxare a muncii a fost un subiect care a ţinut capul de afiş în vara anului 2022, după ce autorităţile au decis impozitarea tuturor contractelor de muncă la nivelul salariului minim, cu impact direct asupra contractelor cu timp parţial.

Astfel, începând din luna august a anului trecut, contribuţiile de asigurări sociale şi de sănătate se stabilesc la nivelul contribuţiilor aferente salariului minim pentru salariaţii care realizează venituri din salarii.

În timp ce autorităţile vorbeau despre scoaterea la lumină a economiei subterane, antreprenorii şi analiştii au avertizat că va urma o creştere a concedierilor şi implicit a ratei şomajului, lucru care s-a și întâmplat.

Drept urmare, 63 de senatori și deputați liberali au inițiat un proiect legislativ pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, în încercarea de a elimina suprataxarea contractelor de muncă part-time.

Este nevoie de această corecție pentru că realitatea arată că această măsură nu a fost una eficientă.

Ca liberal susțin și pledez pentru un stat eficient, care încurajează munca și dezvoltarea. Mai mult chiar, în luna noiembrie anunțam că eu și alți colegi, inclusiv Mara Calista, am votat împotriva adoptării Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale. Pentru că în perioadă de criza creșterea taxelor și impozitelor este o greșeală, iar legea care transpune Ordonanța de Urgență a introdus măsuri care au dus la o creștere a fiscalității. Un alt motiv al votului împotrivă a fost chiar faptul că nu sunt de acord cu supraimpozitarea contractelor part-time.

Mă bucur că acum există un număr mare de colegi liberali care susțin eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Îmi doresc ca măsurile liberale autentice, care prevăd o relaxare fiscală, să fie puse în aplicare, pentru că s-au dovedit a fi măsuri de succes. Creșterea nivelului de trai și susținerea mediului de afaceri trebuie să fie obiectivul pe care trebuie să îl avem în vedere atunci când luăm decizii.”, a transmis Mugur Cozmanciuc, Deputat PNL.

Mai multe detalii aici: https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate