Descoperă Ținutul Zimbrului la „B Zone Folk“ Târgu-Neamț 2022, festival organizat de Consiliul Județean Neamț

Se spune că veștile bune circulă repede, deci ați auzit cu siguranță că acest final de săptămână e rezervat unei destinații unice: Ținutul Zimbrului, unde, pe 10 și 11 septembrie, Consiliul Județean Neamț, împreună cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“ organizează, lângă Ozana „cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul“, în Parcul Cetate, evenimentul denumit Festivalul „B Zone Folk“ Târgu-Neamț 2022, aflat la a doua ediție.

Mulți nemțeni și turiști sunt așteptați la Târgu-Neamț, așa că profităm de prilejul de a vă prezenta câteva idei de activități în Ținutul Zimbrului. Pe ritmurile muzicii folk, vă puteți bucura de ospitalitatea zonei cu bucate alese, puteți participa la diverse activități organizate de localnici sau veți aveți ocazia de a pleca acasă cu un suvenir deosebit, realizat de producătorii locali sau meșterii populari.

Cu puțin noroc și cu spirit de aventură, puteți admira chiar și frumoșii zimbri, simbol al acestor plaiuri binecuvântate din inima Moldovei. În această călătorie pe malurile Ozanei, mai puteți vizita Cetatea Neamț, muzee istorice, etnografice și alte case memoriale. Ținutul Zimbrului mai înseamnă și un parcurs spiritual spre mănăstirile și schiturile din zona încărcată de istorie, tradiții și credință. Energia locului, ritmurile de chitară, gustul bucatelor, obiectivele turistice, timpul petrecut alături de cei dragi în aer liber într-un cadru de poveste, toate acestea vor face cele două zile petrecute la Târgu-Neamț memorabile.

Urmează două zile în care iubitorii muzicii folk se vor bucura, iar cei mai nostalgici vor trăi emoțiile tinereții și vor putea fredona melodii cunoscute, alături de artiștii preferați.

Festivalul de folk debutează sâmbătă, 10 septembrie, la ora 15.30. Vor urca pe scenă Ducu Bertzi & prietenii, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Duminică, 11 septembrie, concertele vor începe de la ora 16.00, cu Cenaclul „Flacăra“ și Andrei Păunescu, însoțit de invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

În caz de condiții meteo nefavorabile, recitalurile vor fi ținute în Casa Culturii „Ion Creangă“.

Călătorește în Neamț! Va fi frumos, memorabil, energizant!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate