Destinul unui tânăr din Neamț, frânt de un grav accident. Are nevoie de sprijin pentru recuperare medicală

O mamă din comuna Costișa, care își frange mâinile de neputință, și un adolescent de 16 ani au o singură dorința: copilul să meargă! Marius, un puști frumos, dar foarte trist, și-a frânt aripile în urma unui accident stupid. Nu își dorește decât să își poată folosi picioarele.

Potrivit unui raport de recuperare medicală întocmit de un specialist, tânărul de 16 ani a suferit o fractură a coloanei vertebrale. În urma intervenției chirurgicale, a rămas cu sechele posttraumatice și postoperatorii, constând în paraplegie flască la nivelul ambelor picioare.

Pacientul are nevoie de cel puțin 12 luni de recuperare medicală, cu 20 de ședințe pe lună. Costul unei ședințe de 60 de minute este de 110 lei, iar costurile pe o lună se ridică la 2200 lei, familia fiind susținută doar de mamă, ale cărei venituri sunt de doar 1700 lei.

S-a emis o primă factură care ar trebui achitată de Asociația Născută Înger Piatra-Neamț, care susține cazul, în valoare de 6600 lei, pentru 3 luni de recuperare. E nevoie de ajutor pentru Marius. Mama, de una singură, nu poate acoperi aceste costuri.

Știe că Dumnezeu i-a dat o nouă șansă și vrea să Îi arate că poate deveni un om plin de iubire de divin și om! Laura, un profesionist, a fost și l-a evaluat, șanse sunt, însă costurile sunt enorme pentru mama lui Marius care ne-a implorat să-i ajutăm puiuțul.

Știu că vremurile ce le trăim sunt dificile pentru toți, știu că ne aflăm cu toții într-un impas privind economia, situația critică în care se află țară noastră, însă împreună putem reda aripile frânte ale lui Marius. Să privim fiecare în sufletul nostru, să scoatem iubirea și lumina și să ne îmbrățișăm cu ele, apoi să le dăruim celor aflați în dificultate.

Nu luăm cu noi nicio avuție. Ceea ce ne rămâne moștenire este numai ceea ce am dat.

Mă confrunt zi de zi cu România reală unde nu-i nimic din ceea ce se vede din confortul fotoliilor noastre. Simt uneori că nu mai am putere, îmi zic deseori: Ce faci, Carmen, cum vei reuși să ajuți pe toată lumea care îți cere ajutorul?

Și plâng, apoi mă rog și Îi spun Lui Dumnezeu:„Nu mă părăsi, îndrumă-mă unde să merg, trimite-mi oameni în ajutor să nu lăsăm nicio lacrimă neștearsă.

România copiilor pentru care singura masă este cea a turtelor pe plită! România copiilor bolnavi, care necesită intervenții, investigații și tratamente.

Împreună putem reuși! Puțin câte puțin, vom avea încă o misiune îndeplinită. Noi, cei din Asociația Născută Înger, ne străduim să facem aceste probleme cât mai cunoscute prin toate campaniile și programele noastre, să descurajăm abandonul școlar, să oferim acestor micuți șansa la o copilărie sănătoasă și plină de bucurii.
Fără educație nu vom mai exista că nație! Fără copii sănătoși, responsabili, asumați, vom avea o Românie bolnavă, bătrână și plină de nevoi.

a declarat Carmen Suciu de la Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț

Cei care pot oferi ajutor sau doresc detalii, o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „recuperare Popa Marius”:
RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra-Neamț
CUI 36063530
Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22
http://revolut.me/nascutainger

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate