Dezastru la ștrand! Primăria a băgat anul trecut în ștrand 2.000.000 de lei și a încasat doar 685.000 lei

Vă mai amintiți cum au desființat grătarele din ștrand? Vă amintiți cum au pus condiții aberante la închirierea spațiilor din ștrand ca să ia doar cine trebuie spații? Vă mai amintiți cum au dat afară ucrainienii cazați în ștrand căror li se decontau cheltuielile? Vă mai amintiți și de celelalte decizii administrative foarte proaste luate de oamenii de știință ce conduc primăria Piatra-Neamț?

Noi am scris despre toate aceste aspecte și ni s-a spus că nu înțelegem, că ne pune PSD-ul, că avem ceva cu primarul sau viceprimarul, că ne opunem evoluției.

Iată că a trecut anul și au venit cifrele. În ștrandul de la Piatra-Neamț s-au băgat (investiții, întreținere, salarii, consumabile etc.) peste 2 milioane de lei (2.035.726 lei) și s-au scos prin încasări și închirieri 685.406 lei. Asta înseamnă un minus de 1.350.320 lei.

Deci, la ștrand, anul trecut, este un minus de 1,3 milioane lei și aici nu intră locul de joacă de 100.000 de euro, căci acela a fost în 2021.

Toată administrarea ștrandului este opera viceprimarului USR Marius Irimia care dovedește după doi ani de administrare a ștrandului că are capacitatea de a cheltui mai mult și încasa mai puțin de la un an la altul.

Asta înseamnă pentru unii de la primăria Piatra-Neamț smart city și performanță în administrație. Să bagi 4 lei și să scoți 1 leu.

Cel mai grav lucru la acest dezastru nu este gaura financiară. Au mai făcut și alții găuri financiare la ștrand. Nici sifonarea banilor sau favorizarea anumitor comercianți nu sunt lucruri noi. Grav, de speriat și de condamnat este faptul că deși ei erau cu un mare minus financiar la ștrand, cei de la primărie au dat afară din ștrand refugiații din Ucraina, pentru care se deconta integral cazarea, deoarece aveau ei de cazat pe altcineva câteva zile. Când pentru a-ți atinge scopurile și a satisface unele interese de grup creezi disconfort unor oameni care fugeau de bombe și război și, culmea, de pe urma cărora și încasai bani, spune multe despre cei care iau astfel de decizii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate