Dezastru prin Neamț, din cauza furtunilor. Pompierii au intervenit în mai multe puncte

Pompierii nemțeni au avut astăzi, 31 iulie, mai multe misiuni de intervenție la situații de urgență provocate de fenomenele meteo. Au căzut copaci, stâlpi, s-au inundat curți și străzi. De asemenea, zona Săvinești a fost destul de afectată.

Județul Neamț este sub cod galben de instabilitate atmosferică până luni, 1 august, ora 10, cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă pot depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

  • Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare a intervenit pentru degajarea a 3 stâlpi de lemn (de telefonie) căzuți pe carosabil pe DJ 156A, în orașul Roznov, ieșirea din Roznov, spre Doina.
  • Un echipaj de pompieri cu un autoturism de serviciu și o motopompă au intervenit pentru evacuarea apei dintr-un garaj de pe strada Roman Mușat în municipiul Roman.
  • Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere și o motopompă au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o curte în localitatea Horia.
  • SVSU Roman a acționat în municipiul Roman, în zona cartierului Mihai Viteazu, cu motopompe pentru evacuarea apei de pe stradă (canalizări înfundate).
  • Un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere și o motopompă a intervenit pe  strada Victoriei în municipiul Roman pentru evacuarea apei din subsolul unei case.
  • SVSU Săvinești a acționat pentru îndepărtarea a 4 arbori și alte elemente de construcție căzute pe carosabil în zona Platformei Săvinești.
  • Membrii SVSU au intervenit și alături de un echipaj de pompieri de la Punctul de lucru Roznov pentru degajarea unui arbore căzut pe un cablu electric.

*imagini de pe rețelele de socializare

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate