Dezbaterea publică privind bugetul municipiului Piatra-Neamț se va relua pentru că a fost făcută cu încălcarea legii

Dezbaterea publică privind bugetul municipiului Piatra Neamț a fost contestată de publicația ziarpiatraneamt.ro din următoarele motive:

  • Deoarece Primăria Piatra-Neamț a ales să nu publice integral propunerea de buget pentru acest an, astfel încât toată lumea să vadă pe ce se vor cheltui banii, publicând doar sumarul bugetului cu capitolele bugetare.
  • Deoarece am participat fizic la una dintre simulările de ședințe de dezbatere publică și am atras atenția că nu se poate face nicio propunere, deoarece nu s-a făcut public proiectul de buget, ci doar capitolele bugetare, și în urma sesizării noastre nu s-a schimbat nimic.
  • Deoarece nu se poate face nicio propunere la proiectul de buget, pentru că neavând cheltuielile defalcate, nu se poate propune nicio relocare financiară.

Am sesizat Prefectura Neamț în legătură cu faptul că primăria nu a făcut public proiectul de buget, ci doar sumarul acestuia, lucru care încalcă, în opinia noastră, regulile legale ale dezbaterii publice și am cerut reluarea dezbaterii publice, dar numai după ce se face public bugetul în integralitatea sa.

Din răspunsul primit la contestația noastră, reiese că s-a dispus Primăriei să publice întregul proiect de buget local pentru ca persoanele interesate să îl poată studia. Așadar, așteptăm cu interes publicarea de către Primărie a proiectului de buget local și reacordarea perioadei legale de dezbatere publică.

Aveți mai jos tot ce a supus Primăria Piatra Neamț dezbaterii publice. E ca și cum ne-au invitat să discutăm despre o carte, la care ne-au dat doar cuprinsul.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate