Dezinformare à la monsieur primar în contextul facturilor de apă – plătim un procent de pierderi?

Pentru că s-au rostogolit în spațiul public tot felul de afirmații din sfera teoriilor conspirației legate de banii plătiți de cetățeni pentru pierderile de apă și de salariile halucinante din Apa Serv care ar fi de fapt motivul din spatele creșterii tarifului apei, unele dintre afirmații fiind făcute chiar de stimabilul domn Carabelea, lăudată fie-i Skoda luată din banii noștri, l-am invitat pe directorul general al companiei Apa Serv să ne explice cum stă treaba cu „hoții de la compania de apă”:

Cât reprezintă salariile Apa Serv din prețul apei

Totalul salariilor reprezintă în jur de 34% din preț – este o componentă importantă din cost dar nicidecum cea invocată și umflată în atâtea declarații politice. (…) Fișa de fundamentare este de informație publică, se poate vedea public toată structura postului.

R: Domnul Carabelea explica zilele trecute oamenilor faptul că 70% din factura de la apă reprezintă pierderi. Cum comentați?

Vlad Angheluță: nu există așa ceva!

R: Factorul politic profită de faptul că acești oameni din mediul urban nu văd facturile – facturile ajung la asociațiile de locatari, și le transmit acest mesaj: din banii pe care îi plătiți, 70 la sută reprezintă pierderiDvs. nu vă întâlniți cu cei din Primărie, cu factorii politici in general?

V.A: acesta este un mesaj politic și doar atât. Dacă vorbim de apa brută captată – pentru că acesta este cel mai important component – este în jur de 5.6%, pentru că are o influență în prețul final. (…) Eu tot timpul am ales și voi alege cât timp sunt în funcția de director general al Apa Serv să NU fac politică. Eu sunt convins că ei știu (n.red – factorii politici), le transmit tot timpul informațiile corecte dar există tot timpul acel mesaj duplicitar. Tot timpul când au avut nevoie de soluții de la Apa Serv eu le-am livrat prompt pentru că până la urmă lucrăm pentru oameni, pentru cetățeni și este foarte important ca niciodată să nu uităm acest lucru, oricât de mari ar fi provocările, dar din păcate mesajul politic distorsionează realitatea și modul în care noi colaborăm să spunem în spatele scenei, unde am mai și găsit soluții la probleme iar noi am fost un factor – zic eu – de echilibru în tot ceea ce privește desfășurarea acestui program de mobilitate urbană, am fost un real sprijin și am oferit soluții tehnice corecte de fiecare dată și am fost un partener corect.

R: De ce nu vreți să spuneți adevărul? Adevărul este că dvs. de la Apa Serv, la ce nebunii sunt făcute cu tot ceea ce înseamnă proiectarea la culoarele de mobilitate, cred că ați putea să apăsați oricând un buton să aruncați totul în aer.

V.A: Nu este în interesul nostru, trebuie să dăm dovadă în primul rând de maturitate. Cea mai ușoară soluție ar fi să intru în această polemică sterilă, cea mai ușoară soluție ar fi de asemeni să renunț la orice formă de dialog și să blocăm un proiect care afectează un oraș întreg și care în marea lui proporție este un proiect bine gândit – fiecare proiect de anvergură are și hibele lui cum și în cazul municipiului există foarte multe probleme dar în ceea ce privește partea de apă și canal eu m-am asigurat că putem fi un partener corect, le-am demonstrat celor din adiministrația municipiului că suntem un partener corect și o voi face indiferent de câte mesaje politice vin și distorsionează adevărul pentru că așa consider eu că trebuie să îmi fac treaba în funcția de director general. A pune piedici este cel mai simplu mod de a lucra – lucru care nu se aplică și în cazul lui Vlad Angheluță.

Costurile cu energia reprezintă cam 30 la sută – sperăm să beneficiem de o conjunctură mai bună în piață dar există o reticență a furnizorilor pentru că piața este mai volatilă (…) am reușit în perioada asta să închei un nou contract cu prețul puțin mai mic decât cel inițial găsit la companie, lucru care dacă merge dinamica pieței s-ar putea să fie un plus pentru noi și un câștig până la urmă – dar nu putem ignora indicele inflației (..). Toată lumea trebuie să știe că la momentul acesta – încă nu sunt aplicate prețurile – suntem pe locul 24 în țară, lucru care nu s-a mai întâmplat la Neamț de multișor, nu cum se spune în alt mesaj politic rostogolit peste tot cum că am fi pe locul 5 în România (n.red – la tarifele crescute). Nu este nimic constructiv, cred că acea energie ar putea fi canalizată în a găsi soluții pentru, de exemplu, înlocuirea unor rețele expirate că slava Domnului avem suficiente în Piatra-Neamț.

Materialul video, mai jos:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate