DGA Neamț: Un bărbat a încercat să mituiască un polițist

  • Neamț/ Persoană prinsă în flagrant în timp ce oferea unui polițist suma de 400 de lire sterline pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal

La data de 20.10.2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul  Județean Anticorupție Neamț, în coordonarea  procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 54 de ani, în timp ce oferea suma de 400 de lire sterline unui agent de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Săbăoani, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar penal în care era cercetat pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Persoana în cauză era cercetată de polițiști din cadrul IPJ Neamț pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și pentru refuzul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenței unor substanțe psihoactive.

Agentul de poliție a refuzat suma de 400 lire sterline cu titlu de mită și a sesizat SJA Neamț, persoana prinsă în flagrant fiind condusă la sediul unității de parchet pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Menționăm faptul că, în cursul anului 2023, până în prezent, au fost înregistrate 15 situații în care angajați ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Neamț au refuzat sume de bani cu titlu de mită și au sesizat faptele de natură penală la Serviciul Județean Anticorupție Neamț.

informează DGA

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate