DGASPC Neamț – manifestări dedicate Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului va fi marcată de DGASPC Neamț prin iluminarea, în seara zilei de 20 noiembrie, a clădirii administrative a instituției din Piatra Neamț, în albastru, culoarea simbol a acestei zile.

Totodată, începând de luni, 20 noiembrie și până la finalul săptămânii, în toate centrele pentru copii vor avea loc activități menite să celebreze Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, zi marcată în toată lumea pe 20 noiembrie

De asemenea, DGASPC Neamț își va deschide porțile pentru comunitate miercuri, 22 noiembrie, între orele 10.00 și 12.00, fiind invitați toți nemțenii care își doresc să viziteze centrele rezidențiale pentru copii din Piatra Neamț.  

Aceste manifestări își propun să reamintească tuturor importanța respectării drepturilor copiilor dar și să promoveze deschis și transparent activitatea DGASPC Neamț, oferind în același timp comunității oportunitatea de a cunoaște copiii instituționalizați.

Ne-am bucura foarte mult dacă nemțenii ar veni să ne viziteze, pentru că astfel ar cunoaște cu adevărat centrele pentru copii și, în acest mod, poate ar fi depășită imaginea perimată a «orfelinatelor» rămasă în mentalul colectiv. Vrem să îi invităm să vadă o casă de tip familial, un centru pentru copii cu dizabilități și un centru de recuperare de zi, dând astfel posibilitatea de lua contact cu serviciile diverse și complexe pe care DGASPC le oferă copiilor instituționalizați și din comunitate, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

În data de 20 noiembrie 1989 a fost semnată Convenția ONU cu privire la drepturile copilului, această zi devenind Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. În țara noastră, Convenția ONU a fost ratificată în data de 28 septembrie 1990, prin Legea nr.18/1990.

Prevederile Convenției au stat la baza elaborării tuturor legilor ulterioare cu privire la protecția copiilor din România.

În cadrul acțiunii „Porți Deschise“ pot fi vizitate următoarele centre:

  • Casa Felicia din cadrul Complexului de Servicii Elena Doamna, Piatra Neamț, strada Nufărului, nr.2
  • Complexul de Servicii Rezidențiale pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Piatra Neamț (Sancta Maria) Piatra Neamț, Strada Valea Albă, nr. 35
  • Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilități cu Echipa Mobilă Piatra Neamț, Strada Valea Albă, nr. 35

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate