Din cauza primăriei, orașul Roman riscă să rămână în curând fără apă potabilă pentru o mare perioadă de timp

După cum știe toată lumea, orașul Roman are probleme cu livrarea apei către populație încă de pe vremea comuniștilor, când apa se livra cu program. Din păcate, chiar și acea rețea cu probleme de pe vremea comuniștilor și-a depășit termenul de viață și a ajuns să aibă pierderi de peste 60%.

În acest context, profitând de disconfortul masiv creat populației de lipsa apei potabile, conducerea PNL a primăriei Roman se joacă politic cu situația și tot arată cu degetul spre compania de apă care se află în subordinea CJN, care e condus de PSD, refuzând constant până acum să investească în schimbarea țevilor depășite ca durată de viață, țevi care de altfel sunt chiar în proprietatea primăriei Roman.

Acum, când situația livrării apei potabile la Roman este în colaps, cu o inconștiență incredibilă și cu o ură politică ce îmbracă aspecte penale, liberalii de la primăria Roman și-au dat seama că nu mai pot da vina în continuu pe ApaServ și au sucit-o total. Dacă până acum, în viziunea liberalilor de la Roman, conductele expirate erau la ApaServ și compania trebuia să le schimbe, brusc și-au amintit că de fapt conductele sunt ale primăriei Roman și le vor lua de la ApaServ și le vor da în administrare unei alte firme de apă/canal de la Iași.

Planul liberalilor este unul cât se poate de prost deoarece au început demersurile de ieșire din ADI Aqua Neamț și de reziliere a contractului cu ApaServ înainte de a avea măcar un acord de principiu cu o altă companie de apă care să preia administrarea rețelei. Dacă ApaServ nu se opune rezilierii și face voia liberalilor de la Roman, orașul Roman va rămâne fără apă cel puțin jumătate de an cât durează preluarea serviciului de către altă companie de apă.

Cel mai probabil, liberalii de la primăria Roman pariază pe faptul că dacă ei sunt iresponsabili și inconștienți, PSD-iștii de la consiliul județean vor face tot posibilul să nu rămână Romanul fără apă și nu vor permite rezilierea contractului cu ApaServ. Asta le-ar da celor de la PNL noi motive de scandal politic și de atacuri infantile la adresa PSD.

Orice om cu minimă educație înțelege că dacă Romanul reziliază contractul cu ApaServ nu se rezolvă problema apei deoarece nu se schimbă singure conductele, nu se construiește singur un bazin de acumulare a apei sau noi puțuri. Este vorba doar de exploatarea de către PNL a disconfortului romașcanilor în scopuri strict politice, ceea ce poate duce în scurt timp la o mare problemă socială, economică și de sănătate publică la Roman.

Ar fi cazul ca organele de cercetare penală, și nu numai, să cerceteze acest blocaj de la Roman care riscă să devină catastrofal iar dacă liberalii de la Roman sau oricine altcineva se joacă electoral cu apa de la Roman să ia măsurile ce se impun.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate