Din septembrie, transportul în comun din Piatra-Neamț va fi preluat în totalitate de SC Troleibuzul SA (VIDEO)

Transportul în comun va suferi schimbări radicale în Piatra-Neamț începând cu luna septembrie. Întregul serviciu de transport în comun va fi preluat de SC Troleibuzul SA, renunțându-se la firmele private cu microbuze.

Data de începere a preluării transportului de către Troleibuzul SA este de 6 septembrie, după cum a precizat directorul societății, Cristian Sauciuc.

„Am început pregătirile de acum 2-3 luni de zile și cu siguranță pe 6 septembrie vom fi pregătiți să asigurăm transportul în Piatra-Neamț și pe zona ADI Urbtrans. Vom acoperi toate traseele lăsate libere de privați. Vom avea un program de transport care este deja public pe internet cu noul contract, urmând să facem modificări în funcție de dorința cetățenilor, de Primăria Piatra-Neamț. Eu sper că transportul se va îmbunătăți considerabil și cred că va fi bine.”, a spus Cristian Sauciuc.

De transport gratuit vor beneficia în continuare pensionarii, persoanele cu dizabilități, elevii din Piatra-Neamț și localitățile limitrofe. După o analiză a numărului de călători și a traseelor mai solicitante, societatea are în vedere ca începând cu anul viitor să introducă tarife mai avantajoase în anumite condiții.

Precizăm că pe rutele efectuate de Troleibuzul biletul se plătește integral și se oferă bon fiscal, iar politica societății este aceea de a reduce la zero călătoriile „la negru”. Prețul standard al unui bilet în Piatra-Neamț este de 3 lei, în prezent.

De asemenea, o mare parte dintre șoferii care lucrau la firmele private au ocazia să se angajeze la Troleibuzul. „Profitul pe care îl aduce Troleibuzul se va vedea și în salariile lor”, a conchis Cristian Sauciuc.

Mai multe informații în materialul video.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate