Din toamnă, fără transport în comun la Dumbrava Roșie

În zona metropolitană Piatra-Neamț, adică oraș și comunele învecinate, funcționează o asociație intracomunitară ADI Urbtrans ce asigură transportul în comun. Desigur că această asociație este o invenție nefericită de pe vremea PDL, dar nu se poate face nimic acum, deoarece sunt luate proiecte europene pentru achiziția de autobuze electrice și, din toamnă, pe teritoriul asociației nu vor mai fi transportatori privați, ci doar autobuzele de la Troleibuzul.

În tot acest context, comuna Dumbrava Roșie a decis, la inițiativa primarului PNL, să iasă din această asociere, ceea ce înseamnă că nimeni nu le mai asigură transportul în comun, iar autobuzele ce vor circula dinspre oraș spre Săvinești nu vor mai opri în Dumbrava Roșie.

Ideea celor de la Dumbrava Roșie este că așa vor reuși să nu mai plătească subvențiile la transportul în comun pentru oamenii din propria comună și vor cheltui banii pe alte lucruri. Speră cei de la Dumbrava să primească un ajutor gratuit din partea consiliului județean prin introducerea unor trasee de transport județean în comună, doar că acest lucru este imposibil, neexistând trasee de scos la licitație în Dumbrava Roșie.

Dincolo de problemele pe care le creează în propria comună prin dispariția transportului în comun din septembrie, dincolo de elevii care nu vor avea cu ce veni la școlile din oraș și de angajații care nu vor avea cu ce să facă naveta, primarul PNL de la Dumbrava creează o problemă și primarului PNL de la Piatra-Neamț, deoarece va dispărea transportul în comun pentru toți pietrenii care lucrează în zona Dumbrava și pentru toți cei care mergeau să cumpere diverse produse de la marile depozite din zona Dumbrava.

Supărările pe care le are primăria Dumbrava la adresa transportului în comun nu sunt unele noi, primăria refuzând să plătească de mult timp redevențele și acumulând astfel datorii de peste 900.000 lei.

Opinia publicației noastre despre transportul în comun pe care îl refuză primăria Dumbrava Roșie este în total acord cu primăria, în sensul în care actuala formă de asociere pentru transportul în comun a fost creată pentru interese de grup și traseele au fost obținute foarte dubios de transportatori agreați politic. Problema e că cei de la primăria Dumbrava Roșie nu au nicio viziune coerentă pentru rezolvarea problemei și o generează înainte de a avea soluții, lăsând oamenii fără transport în comun si creând astfel o problemă socială de proporții.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate