Din toamnă, transport în comun doar cu mașinile Troleibuzul SA. Managerul Cristian Sauciuc spune ce ne așteaptă (VIDEO)

Din toamnă, compania Troleibuzul SA va avea monopol pe transportul public de persoane în zona Piatra-Neamț și pe rutele ADI Urbtrans.

„Noi suntem pregătiți, am făcut demersuri pentru a avea capacitate de transport începând cu 5-6 septembrie, când va intra în vigoare noul contract. Avem deja în licitație niște mijloace de transport și vom pregăti toate mijloacele noastre de transport, să fie pregătite pentru municipiul Piatra-Neamț și zona de Urbtrans.

Noi cumpărăm niște autobuze care să nu fie mai vechi de 15 ani, minim Euro 4. De asemenea, vor veni și autobuzele electrice care vor circula doar în Piatra-Neamț. Va fi și pentru noi mai complicat pentru că pe 5 septembrie începe școala și vom intra pe contract chiar la începutul școlii, dar avem experiență și ne vom descurca.”, a declarat Cristian Sauciuc, managerul Troleibuzul SA.

Companiile private de transport vor pierde traseele din septembrie. Șoferii care lucrează pe aceste mijloace de transport se pot reorienta spre Troleibuzul, dacă doresc.

„În primă fază vom angaja 35 de conducători auto, urmând ca în funcție de necesități să vedem ce angajări vom mai face.”, spune directorul Troleibuzul.

După cum reiese și din înregistrarea video, pe mijloacele de transport ale Troleibuzul SA călătorii primesc bon fiscal.

„Noi dăm bon fiscal, toate casele de marcat de pe mijloacele de transport sunt legate la ANAF. Suntem firmă de stat și facem lucrurile corect, așa cum trebuie făcute. Nu știu cum lucrează ceilalți, pe tot ce se încasează se dau bonuri fiscale. În mod normal toată lumea ar trebui să dea bon fiscal, dar asta nu eu trebuie să judec.”, a precizat Cristian Sauciuc.

Până în luna septembrie, când va fi semnat noul contract, Troleibuzul deservește Piatra-Neamț, Gârcina, Alexandru cel Bun, Roznov, Săvinești și Dumbrava. Din septembrie, Dumbrava va ieși din ADI Urbtrans și va rămâne fără transport, situație care va crea probleme, mai ales la începerea școlii. De asemenea, mijloacele de transport ale Troleibuzul care circulă până în Săvinești nu vor mai putea opri în Dumbrava.

„Vor fi niște scandaluri la care nu noi trebuie să răspundem.”, a declarat managerul Troleibuzul SA.

În privința prețului la bilete, mai mult ca sigur acesta nu va scădea, pe fondul creșterii prețurilor la combustibili. Se încearcă, în schimb, menținerea prețului actual.

În Piatra-Neamț ne așteaptă pe toți lucrările la culoarele de mobilitate urbană. Din acest punct de vedere, șeful Troleibuzul se așteaptă la probleme pe rutele de transport, existând riscul de întârzieri din cauza blocării benzilor de circulație.

„Eu mi-aș dori să nu ne afecteze, dar judecând la rece cred că așa va fi. Cetățenii vor lăsa cel mai probabil mașinile acasă dacă traficul se va aglomera și e un lucru de care trebuie să ținem cont.”, a conchis Cristian Sauciuc.

Mai multe detalii în materialul video:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate